Hancıoğlu'ndan AK Parti'ye 'tanzim' eleştirisi!

Hancıoğlu'ndan AK Parti'ye 'tanzim' eleştirisi!

Bafra'daki aday tanıtım toplantıda konuşan CHP Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Büyükşehir Belediyesi'nin başlattığı tanzim satış uygulamasına sert eleştiriler yöneltti.

CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, birbirinden bereketli iki büyük ovaya sahip olan Samsun'da 'tanzim satış' uygulaması başlatılmasını, iktidarın çaresizlik ve basiretsizliği olarak niteledi; "çiftçi, üretmek için, Samsun'u-Türkiye'yi doyurmak için can atarken bu sese kulak tıkayanlar, şimdi icraat diye Samsun'u, bu bereketli toprakları tanzim satışa mahkum etti" ifadelerini kullandı.

31 Mart'ta iki seçenek arasında bir tercih yapılacağını kaydeden Hancıoğlu, bu seçeneklerden birinin, şu anda işbaşında olan ve Bafra'nın bereketli topraklarını ekilmez-biçilmez, üretilmez hale getirenlerin temsil ettiği anlayış olduğunu belirtti.

İCRAAT DİYE...

Konuşması sırasında, Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulan tanzim satış noktalarının fotoğraflarını da gösteren Hancıoğlu "Bakın bu seçenek bizi ne hale getirdi: Batısında Bafra, doğusunda Çarşamba ovaları dururken, buradaki çiftçi üretmek için; Samsun'u, Türkiye'yi doyurmak için can atarken, 'beni destekle diye' yalvarırken buna kulak tıkayanlar, şimdi icraat diye Samsun'u bu bereketli toprakları tanzim satışa mahkum etti" diye konuştu.

Tanzim satış uygulamasının, tarımın çökertildiğinin en önemli göstergesi olduğunu da vurgulayan Hancıoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin'i kastederek "işin en acı tarafı da bunu bir Bafralıya yaptırıyorlar" ifadelerini kullandı.

İKİNCİ SEÇENEK, GERÇEK BAFRA'LILARDIR

Hancıoğlu bu değerlendirmelerinin ardından, vatandaşın önündeki ikinci seçeneği şöyle niteledi:

"Diğer seçenek biziz, diğer seçenek buradaki Bafralılar. Çiftçisinin üretmesini, o ürünün para etmesini, çarşısının-pazarının şenlenmesini,tek bir çocuğun bile yatağa aç girmeyeceği bir Türkiye isteyen insanlar. Bunu başaracağız! Hep birlikte başaracağız! Bafralıların vicdanlarına sesleneceğiz, ona layık olmadığı muameleyi yapan iktidara en büyük dersi Bafra'da sandıktan çıkartacağımız sonuçla vereceğiz. Ve 1 Nisan'dan sonra, Kemal Bütüner başkanımız ve ekibi; göreceksiniz, bereketli topraklar üzerinde kurulu bu cennet parçası ilçemizi, layıkıyla, gücünü Bafralılardan alarak ve onlarla birlikte planlayarak, birlikte yönetecek. Tanzimcilere inat yaşasın Bafra!"

samsun bafra