Samsun'da Sanayi Bakanlığına çıkarma!

Samsun'da Sanayi Bakanlığına çıkarma!

Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı M. Fatih Kacır'ı ziyaret eden Samsun TSO Başkanı Salih Zeki Murzioğlu ve ASRİAD Samsun Şubesi Başkanı Furkan Okudan, Dijital Dönüşüm Merkezi'nin Samsun'a yapılmasını talep etti

Samsun Ticaret ve  Sanayi Odası (TSO) BaşkanıSalih Zeki Murzioğlu ve Asrın İş Adamları Derneği (ASRİAD) Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan  ile ASRİAD Yönetim Kurulu  Üyeleri Semih Şener, Bülent Özdere, Orhan Mırık ve Ali Öztürk Sanayi ve Ticaret Bakan Yardımcısı M. Fatih Kacır’ı makamında ziyaret etti.

SAMSUN’DAKİ MERKEZDEN HERKES FAYDALANABİLİR

GörüşmedeSamsun’un bölgenin en büyük sanayisine sahip şehir olduğunu ifade ederek, sanayinin daha da iyi gelişebilmesi için ileri teknolojinin katkı sağlayacak ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’nin Samsun’a  kurulması durumunda bölgedeki diğer illerinde coğrafi ve lojistik konumu itibariyle Samsun’dan faydalanabileceğini söyledi.

ASRİAD’TAN DİJİTAL AKADEMİ PROJESİ

ASRİAD Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan ise, “Dijital Türkiye  Platformu altında ülkemizde ve şehrimizde sanayicide robat teknolojisine geçiş yapmak isteyen üreticilerimize nitelikli eleman yetiştirmek için dijital akademi merkezinin açılmasını istediklerini anlatarak, ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’nin bu anlamda  şehrimize  kazanımı bizim için çok  önemlidir” dedi.

NİTELİKLE İNSAN AÇIĞI KAPANMALI

Dijital dönüşümde nitelikli insan gücünün dünyada da sorun olduğunu vurgulayan ASRİAD Başkan Yardımcısı  ve AR-GE Komisyon Başkanı Semih Şener, “Dijital dönüşüm Akademisi ile nitelikli insan yetiştirebiliriz. Deneyim merkezi ile de sanayicilere dijital dönüşümün faydalarını  anlatarak ve göstererek bu projeyi geliştirebiliriz” diye konuştu.

BAKAN YARDIMCISINDAN SÖZ

Sanayi ve Ticaret Bakan yardımcısı M. Fatih Kacır yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Digital dönüşümle ile ilgili skalada kafamızda bulunan ilk on şehrin içerisinde sanayisi, ihracatı ve istihdam göz önüne alırsak Samsun yok. Ama yaptığımız görüşmelerden sonra Samsun’u notlarım arasına alıyorum, dikkate alacağım” şeklinde konuştu.

Yapılan ziyaretten sonrasında  ASRİAD Samsun Şube Başkanı Furkan Okudan, ‘Dijital Dönüşüm Merkezi’nin  Samsun'a kazandırılması için şehrin dinamiklerini ve yöneticilerini ziyaret etmeye devam edeceklerini ve  konuyu proje haline getirilerek ASRİAD Genel Merkez’inde de destek alarak Bakanlığa tekrar sunacaklarını açıkladı.