'kenevir sanayisinin kurulmasına öncülük vereceğiz'

'kenevir sanayisinin kurulmasına öncülük vereceğiz'

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Çorum'da halka seslendi. Erdoğan, ''kenevir sanayisinin kurulmasına öncülük vereceğiz'dedi.

Türkiye'nin tarımı ve sanayisi için çok önemli bir adım atacaklarını bildiren  Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Ne o biliyor musunuz? Kenevir üretimini yeniden yaygınlaştırmak ve ülkemizin Kenevir üretim hacmini artırmak için bir karar aldık." dedi.

Erdoğan, artık naylon poşetin kullanılmayacağını çünkü naylonun toprakta erimediğini, kenevirin ise toprakla bütünleştiğini söyledi.

Recep Tayyip Erdoğan, aralarında Çorum'un da bulunduğu 20 ili pilot bölge olarak belirlediklerinin altını çizerek, "Şu anda Tarım ve Orman Bakanlığımız gereken etütleri yapıyor. Arkadaşlarımız, ilaç sanayiden tekstile, otomotivden izolasyona, kozmetiğe kadar yüzlerce farklı alanda kullanım imkanı olan bu bitkiden Türkiye'nin daha nasıl istifade edebileceğini araştırıyor." diye konuştu.

"Kenevir tarımını ve üretimini artırırken, aynı şekilde sanayisinin de kurulmasına öncelik vereceğiz." ifadesini kullanan Erdoğan, bu alanda Çorum'un çok ciddi bir birikime, tecrübeye ve kapasiteye sahip olduğunu belirtti.

SAMSUN'U İŞARET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiler ve sanayicilerle el ele verip, kenevir sanayisinde Çorum'u ana merkezlerden birisi yapacaklarını vurguladı.

Samsun'un  Vezirköprü ilçesinin bu işte çok önemli olduğunu söyleyen Erdoğan, tüm bu hizmetlerin devam etmesi için 31 Mart'ın önemine işaret etti.