'Üreterek büyüyeceğiz'

'Üreterek büyüyeceğiz'

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Türkiye'nin 2023 hedeflerine ancak üreterek ve ürettiklerini yenip pazarlara açılıp onları değerlendirerek ulaşabileceğini söyledi. Tan, ' Seçim önemli ama güçlü ve büyük Türkiye daha önemli' dedi.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, Türkiye’nin 2023 hedeflerine ancak katma değeri yüksek ve dünya pazarında değer bulan ürünler üreterek ulaşabileceğini söyledi. Başkan Tan, “ Dünyada artık ekonomiler konuşuyor. Dünya büyük bir Pazar ve biz de bu hazarı çok iyi değerlendirmeliyiz. Ülkemizin çok önemli 2023 hedefleri ve bunun için hazırlanan vizyonu var. Samsun olarak bu hedeflere uygun çalışmalar yapmalıyız. Son dönemlerde ihracatımızda önemli gelişmeler oluyor. Ama 1 milyar dolar seviyelerine hala gelemedik. Bu psikolojik barajı aşmalıyız. “ dedi.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı  Haluk Tan, seçimlerin ekonominin ve üretimin önüne geçmemesi gerektiğini söyledi. Haluk Tan, “ Seçimler bizim gibi demokratik ülkelerde belirli aralıklarla olur bu da doğal. Ancak seçimleri üretimin ve ekonominin önüne geçirmemek lazım. Belediye başkan adayları seçmen üzerinde çalışmalar yapıyor. Bu şehrin üreten kesimlerinin de sadece parasal desteğe değil moral ve motivasyonlarının yükselmesine de ihtiyaçları var. Adaylardan isteğim sanayiciyi üreticiyi gezsinler bir bardak çaylarını içsinler inanın her fabrikanın içinde ayrı bir dünya ayrı bir başarı hikâyesi var. Seçimler gelir geçer ama bu ülkeyi büyük hedeflere üreten kesim taşır bunu unutmamak lazım” diye konuştu.