Hal yasası devreye giriyor

Hal yasası devreye giriyor

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, önümüzdeki günlerde hal yasasını devreye gireceğini söyledi.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, TRT Haber Özel Yayınında TRT Haber Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun’un sorularını yanıtladI.

Üreticiye önemsediklerini söyleyen Bekir Pakdemirli, ''Bizim ana görevimiz üreticidir. Biz tohumdan çatala gelen süreçte iki tane kendimize ilke edindik. Üreticimizi koruyacağız, tüketicimizi kollayacağız. Tohumdan çatala kadar olan zincirde bizim geleneksel bir yapımız var.” dedi.

HAL YASASI DEVREYE GİRECEK

Hal yasasının devreye gireceğini dile getiren Bakan Pakdemirli,  “ Hal yasası önümüzdeki aylarda devreye girecek. Perakende yasasını da ele almamız gerekiyor. Ticaret Bakanlığı konuyla ilgili çalışıyor.” dedi.

YATIRIMCILARI SERA ÜRETİME DAVET EDİYORUZ

Sera alanlarının artırılmasıyla fiyatlarda daha normal durumların oluşabileceğini söyleyen  Bekir Pakdemirli,  “ Sera sayısını 2-3 misline çıkarma gibi planımız var. Çok hızlı şekilde devreye sokmayı düşünüyoruz. Engeller vardı, kanun çalışmalarını yaptık. Yatırımcı engelleri kaldırırsanız sera karlı yatırım.  Yatırımcıları sera üretimine davet ediyoruz. Ne kadar çok üretim olursa sene boyunca sürdürülebilir fiyatlara ulaşacağız. Bu uzun vadeli bir iş. Sebze fiyatları ile ilgili faaliyetler önümüzdeki hafta başlayacak. Fırsatçılara izin vermeyeceğiz, vatandaşların daha ucuza yemesini sağlayacağız.”ifadelerine yer verdi.