'Siyasiler esnafı unutmasın'

'Siyasiler esnafı unutmasın'

Atakum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, belediye başkan adaylarının seçim gezilerinde mutlaka esnafın çayını içmesini ve sorunlarını dinlemesini istedi.

Atakum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Metin Sinecek, seçimlerde esnafın sorunlarını dinleyen ve işyerine uğrayıp bir bardak çayını içen adayın şanslı olduğunu söyledi. Sinecek, “ Esnaf bir mahallenin, bir sokağın nabzını tutan kişidir. Mahalle sakinleri genelde sorunlarını esnafla paylaşır ve esnafa anlatır. Bu nedenle seçim çalışmalarında esnafa uğrayan ve esnafın bir bardak çayını içen aday hem o mahallenin sorunlarını ilk ağızdan öğrenir hem de çözüm önerilerini alır” dedi.

Siyasilerin seçim harcamalarını yaparken tercihlerini genelde Samsun esnafından yana kullanmasını isteyen Atakum Esnaf ve Sanatkârlar Kredi Kefalet Kooperatifi BaşkanıMetin Sinecek şunları söyledi: Türkiye ekonomik saldırıyı atlatmaya başladı. Esnafın da psikolojisi düzeldi. Seçimler nedeniyle yapılan bayrak, süsleme, yemekler gibi harcamalar da esnafın nakit akışını hızlandırıyor. Başkan adayları aday oldukları bölgenin esnafından harcamalarını yaparsa hem esnaf sevinir hem de bu kendisine oy olarak döner.

İlhan Demircioğlu