'Tok olmasaydı aday olmazdım'

'Tok olmasaydı aday olmazdım'

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan Adayı Necattin Demirtaş, Cumhuriyet Meydanı'nda miting gibi adaylık açıklaması yaptı. Meydandaki buluşmaya İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, İYİ Parti ve CHP yetkilileri de katıldı.

İYİ Parti İlkadım Belediye Başkan AdayıNecattin Demirtaş, Cumhuriyet Meydanı’nda miting gibi adaylık açıklaması yaptı.

5 bin kişinin üzerinde bir kalabalığa hitap eden Necattin Demirtaş, mazlumların hesabını sormak için aday olduğunu söyledi. Demirtaş, “ Ben son güne kadar MHP ‘dan aday adayı idim. Ne zaman kiErdoğan Tok ismi açıklandı o zaman aday olmaya karar verdim. Çünkü sen seçimi kazandın bir yılbaşı akşamı 650 garibanı kapının önüne koydun. Kışın ortasında insanları işsiz bıraktın çoluk çocukları karşısında boyunları bükük bıraktın. Tek suçları sana biat etmemekti. Sen bu garibanların hesabı sorulmayacak mı sandın. Buradan size söz veriyorum kimseyi işinden etmeyeceğiz. Kimseyi sokağa atmayacağız. Biz kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. Herkese kapımız açık, sen sadece sana yakın olan isimlerle yola devam ettin mazlumlara cephe açtın, ben bunların hesabını sormak için aday oluyorum. Erdoğan tok açıklanmasaydı yemin ederim aday olmazdım. Şimdi kendisi insanları kapının önüne koymamış gibi sokak sokak geziyor. Seni bu millet 5 yıldır tanıyor yeni aday değilsin” dedi.

 

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar ise, hırsız olmayan, yolsuzluk yapmayan ahlaksız olmayan herkese kapılarının açık olduğunu belirterek Necattin Demirtaş ile seçimi kazanacaklarını söyledi. Bedri Yaşar, “ Şimdi tutturmuşlar bir beka sorunu. Allah’tan korkun Samsun’un herhangi bir ilçesinde seçimi İYİ Parti ya da CHP adayı kazandığındı bekamız mı kayboluyor. Türkiye Cumhuriyetinin bekası bir ilçedeki seçimin sonucu ile direk ilgiliyse zaten bizim beka sorunumuz var demektir varsa da onu bu ülkeyi 16 yıldır yönetin siz bu duruma getirdiniz. O zaman bunun hesabını çıkıp verin. Beka sorunu diyerek insanları korkutamazsınız bakın meydan öyle demiyor” diye konuştu.

 

İlhan Demircioğlu