Samsun'da AK Parti'nin MHP'ye Verdiği Belediye Sayısı Belli Oldu!

Samsun'da AK Parti'nin MHP'ye Verdiği Belediye Sayısı Belli Oldu!

AK Parti ve MHP, Samsun'da anlaşmaya vardı.

MHP, Samsun'da AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan Adayını destekleyecek. Merak edilen konu iseAK Parti'nin Samsun'da MHP'ye kaç belediye başkanlığı verdiği oldu. Habertürk'ün haberine göre AK Parti Samsun'un 4 veya 5 ilçesinde MHP'nin adaylarını destekleyecek.

Habertürk'ün haberine göre AK Parti ile MHP, Cumhur ittifakı kapsamında iki büyükşehirde daha aday konusunda anlaşmaya vardı. İki partinin de il başkanlarının görevden alınmasına sebep olan Samsun'un ilçeleri ile Ordu'nun ilçelerinde bazı sıkıntılar ve sorunlar gündeme gelmişti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun davranma ve hassasiyet konusundaki uyarıları sonrası teknik heyetler, görüşmeleri dün akşam itibariyle nihayete erdirdi.

SAMSUN'DA 4 YADA 5 İLÇE

AK Parti'nin Samsun'da 4 veya 5 ilçede MHP'nin adayını destekleme kararı aldığı öne sürüldü. AK Parti'nin aday göstermeyeceği ilçelerde MHP'nin adayı destek verilecek. 19 Ocak tarihinde Samsun'a gelecek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıklayacak.