Yeni Yıl Mesajınız Var!

Yeni Yıl Mesajınız Var!

2018 yılı bitti derken sizin umutlarınız bitti mi? Bitmesin?

Nasıl bir yılı geride bıraktınız bilmiyorum. Çiftli sayılar uğurlu diyenleriniz için güzel geçmiştir diye düşünüyorum. Ama güzel ya da kötü diye düşünmeyin. Kendinizi yıldan yıla değil, günden güne yenileyin. Çünkü geçirdiğiniz bir yıl önceki yılların doktor raporu, önümüzdeki yılların ise ilacıdır. İlacımızı  her gün düzenli alalım ki sağlığımız yerinde olsun değil mi?

O zaman geride bıraktığımız her günün hatta saatin kıymetini bilerek yaşamak aklımızın bir kenarında dursun diyelim ve yeni yıl, yeni umutlarla 2019’ u karşılayalım.

Yeni yıldan beklentileriniz nelerdir?

Para, yeni bir iş, sağlık, aşk, ev, araba, eğitim, çocuk, kilo vermek, bol bol seyahat etmek, çok çalışmak…

Bunları çoğaltmak ya da daraltmak sizin elinizde.

Kimi küçük hedeflerle, kimi büyükleriyle mutlu olur. Bir de sıfır beklenti sonsuz mutluluğu seçenlerimiz vardır tabi. Ama hep beklentilerimiz, hayallerimiz, hedeflerimiz olsun. Bunları gerçekleştirirken kendi hayallerimiz için dolaylı da olsa başkasına, başkasının da bize ihtiyacı olduğunu unutmayalım. Etrafımızdaki insanları unutmayalım, yaşarken onları da yaşatalım. Başkaları için de bir şeyler yaptığımızda biz insanız.

2019’ dan beklentileriniz yeni bir hayat olmasın. Sadece bu zamana kadar yapamadıklarınız için bir umut ışığı olsun. Hayatımızı sıfırlayarak değil yaşanmışlıkları tecrübe sayarak daha iyisini dileyerek, heyecanla ve hevesle yaşamaya devam edelim.

Yeni yıl heyecanını severim. Yılın son ayında sokakların ışıltısını severim. Yılbaşı yenen yemeği severim. Yeni yıl mesajlarını severim. Eskisi gibi simli yeni yıl kartları içinde el yazısıyla yazılmış mesajlar alamasak da telefona gelen mesajla sevildiğimi hissetmeyi severim. Yılbaşında kar yağmasa da kar küresini severim.

Benim sizin ve kendim için yeni yıldan dileğim hayatımızda kar küresi gibi huzur veren insanlar olsun.

Yaşadığınız hayatınızın hayalleriniz olması dileğiyle, İYİ GÜNLER…

Av. Melike Merve Çetinkaya