Samsun Haberleri: Tan, ''Üretim Yapan Kazanacak''

Samsun Haberleri: Tan, ''Üretim Yapan Kazanacak''

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, 2019 yılının üretmeyen kesimler için çok zor geçeceğini söyledi. Tan, ' Sadece ekonomide değil tüm alanlarda üretim yapanların kazanacağı, üretime değer vermeyenlerin de yok olacağı bir yol olacak' dedi.

MÜSİAD Samsun Şube Başkanı Haluk Tan, iş dünyasının seçim çalışmalarından bağımsız üretime yönelmesi gerektiğini söyledi. 2019 yılının kolay olmayacağını belirten Haluk Tan, “ İlk 3 ay seçim ve seçim çalışmaları ile geçecek. Tüm adaylardan bizim beklentimiz seçim çalışmalarında sanayicinin moral motivasyonunu yükseltecek üretime yönelik söylemlerde bulunmaları ve sanayicileri sık sık ziyaret ederek motivasyonlarını artırmalarıdır. Artık siyasetçiler iş dünyası ile ortak çalışıp şehirlerin üretim mastır planlarını hazırlamalı” dedi.

Haluk Tan, dünyada artık şehirlerin ve ülkelerin ürettikleri kadar değer bulduğunu söyledi. Haluk Tan, “ 2019 yılının sihirli sözcüğü üretim olacak. Üretim sadece sanayi anlamında olmayacak. Artık günümüz dünyasında üniversiteler ürettikleri bilgiler kadar, futbol takımları ürettikleri futbolcular kadar, sanayici ise ürettiği mamul kadar değerli olacak. Üretimden uzak kalan kurumlar ve kuruluşlar 2019 yılında çok zor günler yaşar” diye konuştu.