Necattin Demirtaş İYİ Parti'ye Geçecek Mi?

Necattin Demirtaş İYİ Parti'ye Geçecek Mi?

Samsun'un İlkadım İlçesi hem AK Parti, MHP hem de CHP ve İYİ Parti arasında ittifak çıkmazına neden oluyor.

Samsun’daki ittifak görüşmelerini kilitleyen ilçe İlkadım ilçesi oldu.Büyükşehir Belediye Başkanlığı’ndan daha fazla çekişmeye sahne olan İlkadım İlçesi için her bir tarafın kendi planı var.
Türkiye’nin 52 ilinden daha büyük İlkadım İlçesi’nde hesaplar AK Parti Erdoğan Tok’u aday gösterirseNecattin Demirtaş’ın ne yapacağı üzerine kurulu. İYİ Parti cephesi Demirtaş’ın kendine en yakın olarak İYİ Parti’yi göreceği ve bu yüzdenMHP olmazsa İYİ Parti’den aday olacağı yönünde bir beklentiye sahip.
Ancak, Demirtaş’ın gerek Samsun basını ile yaptığı mülakatlarda gerekse yakın çevresine defaatle MHP’den başka partiden aday olmayacağını dile getirdiği biliniyor.
Siyaset uğruna her türlü kalıba giremeyeceğini söyleyerek net bir şekilde kendini bağlayan Demirtaş’ın İlkadım İlçesi’nde MHP aday çıkaramazsa bağımsız olarak seçimlere girme ihtimali daha yüksek.
İYİ Parti ve CHP’den oluşan Millet İttifakı önce MHP ve AK Parti’den oluşan Cumhur İttifakı'nın İlkadım’da göstereceği adayın açıklanmasını bekliyor. Fakat bu aday beklenirken aday adaylığı başvuru süresinin sonuna doğru gelindi. İYİ Parti Genel Merkezi’nin il başkanlarının istifa edip aday olmasına müsaade etmeyeceği de gelen iddialar arasında.
Mustafa BİLİK