Samsun'da CHP ve İYİ Parti'de İnce Hesaplar!

Samsun'da CHP ve İYİ Parti'de İnce Hesaplar!

İYİ Parti ve CHP arasında anlaşılamayan ilçelerin başında AK Parti ve MHP arasında da çekişmelere neden olan İlkadım İlçesi var.

CHP veİYİ Parti arasında yapılan ittifak çerçevesinde atılan adımların ardından CHP cephesiHayati Tekin’in Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Meral Akşener tarafından dün açıklanmasını bekliyordu. Ancak, beklenen açıklama gelmedi. Açıklamanın yapılmama nedeni ise ilçe paylaşımlarındaki uzlaşmaların tamamlanamaması.
İttifakta anlaşılamayan ilçelerin başında AK Parti ve MHP arasında da çekişmelere neden olan İlkadım İlçesi var. Bu ilçe için hem İYİ Parti’den hem de CHP’den resmi aday adaylığı başvurusu yapan adaylar olmasına karşın ittifak konusu çözülemediği için belirsizlik devam ediyor.
Bir önceki seçimlerde bu ilçede İYİ Parti 20 bin CHP ise 60 bin civarında oy almıştı. CHP bu farkı müzakere masasında sıkça dile getirerek matematiksel üstünlük üzerinden İlkadım’ı istiyor.
HESAPLAR ERDOĞAN TOK ÜZERİNDEN AMA B VE C PLANLARI HAZIR
CHP’de İYİ Parti ittifakının karşısında MHP ve AK Parti’nin ortak adayı olarak Erdoğan Tok’un rakip olacağı üzerinden hesap yapılıyor. MHP’li Necattin Demirtaş aday gösterilmez ise CHP bu ilçede Kavaklı olan üstelik hem CHP hem de İYİ Parti cephesinden oy alabilecek bir adayı göstermek istiyor. Fakat Necattin Demirtaş’ın aday gösterilmesi durumuna karşın da B ve C planları da hazır. Üstelik İYİ Parti İl Başkanı Recep Güleroğlu ve CHP İlkadım İlçe Başkanı Fatih Türkel isimleri aday adaylığı için kulislerde sıkça telaffuz ediliyor.
NECATTİN DEMİRTAŞ İYİ PARTİ CHP ADAYI OLUR MU?
CHP’liler İlkadım’da AK Partili Erdoğan Tok’un aday gösterilmesi halinde Necattin Demirtaş’ın İYİ Parti ve CHP’nin ortak adayı olması değil Kavaklı başka bir ismin aday gösterilmesinin hesaplarını yapıyorlar.
Mücahit Akduman