Samsun Haberleri: Demir, ' Parkomatı kaldıracağız'

Samsun Haberleri: Demir, ' Parkomatı kaldıracağız'

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, parkomat sistemimin halkın yararına bir sistem olmadığını parkomatı kaldıracaklarını söyledi.

Demir, “ Trafik ve otopark sorunları var. Bu had safhada. Şehrin değişik yerlerinde 12 tane ada tespit ettik, buralara otopark yapacağız” dedi.

AK Parti Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Demir, AK Parti İl BaşkanıHakan Karaduman ile birlikte sabah kahvaltısında Samsun’da görev yapan basın mensuplarıyla buluştu. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Demir, “ Samsun’da şu an trafik ve otopark sorunları var. Hem alternatif ulaşım ağları hem de çok sayıda otopark yapmak zorundayız. Parkomat sistemini uygun bulmuyorum kaldıracağız. Şehrin değişik bölgelerinde şu ana kadar 12 tane ada tespit ettik. Buraları yıkıp otopark yapacağız” dedi.

Mustafa Demir, 3 dönem milletvekilliği 5 yıl komisyon başkanlığı ve 2 buçuk yıl bakanlık yaptıktan sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve komisyonun kendisine Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adaylığını layık gördüğünü belirterek, “ Bu benim için önemli bir görev büyük bir onurdur” dedi. Demir, “ Nitelikli ve güzel bir kampanya yürütüyoruz. 25 gündür esnaf ziyaretleri yapıyorum. Halktan güzel dönüşümler alıyorum. Türkiye’de örnek bir belediyecilik sunacağız. Göreve geldiğimizde herkes katılımcı ve şeffaf belediyeciliği ortaya koyacağız. Pozitif anlamda ne varsa bu Samsun’a yansıyacak. “ diye konuştu.

Mustafa Demir, şu ana kadar ve bundan sonra yapacakları söylemlerin asla yanlış anlaşılmaması gerektiğini asla kendisinden önceki dönemlerde görev yapan Yusuf Ziya Yılmaz ve Zihni Şahin’i eleştirmediğini söyledi. Demir, “ Ben kendi dönemimde olacakları söylüyorum. Benim dönemimde yolsuzluk olmayacak diyorum bana çıkıp senden önce var mıydı diyorlar. Ben kendi dönemimde olmayacağını söylüyorum ama beni bir kavganın içine çekmeye çalışıyorlar. Ben o tartışmaların içinde olmam. Ben hedeflerimi projelerimi ve çalışma prensiplerimi anlatırım bir siyasetçiyim asla kavganın içinde yer almam” şeklinde konuştu.

Büyükşehir belediyesinin başka raylı sistem olmak üzere yaptığı birçok yatırımdan dolayı borcu olduğunu belirten Demir şunları söyledi: 5 yılda 5 milyar liralık yatırım vaadimiz var. Her yıl 1 milyar lira ek gelir kazandıracağız. Böylece bütçe iki katına çıkacaktır. 5 yılda 10 milyar liralık bütçemiz olacak. Bunun 5 milyar lirası yatırım 5 milyar lirası da borçlar ve diğer giderler olacak. Zihni Şahin Bey ve ekibi tarafından alınan suda indirim aynen uygulanacak bu güzel bir karar arkasındayım. Samsun’da yeni OSB alanları üretmeliyiz. İlk etapta 3 bin 500 dönümlük bir alan yapacağız. Sonrasında bize 5 bin dönümlük yeni bir OSB alanı daha lazım. Bu şehirde sanayi yatırım yapılmalı ve işsizlik azalmalı. Ayrıca şehrin her yeri aynı hizmetten faydalanacak. Özellikle bulvar üssü mahallelerin yaşam kalitelerini artıracağız.

İlhan Demircioğlu