Samsun Haberleri: Milletvekili Yılmaz'dan otizmli çocuklara destek

Samsun Haberleri: Milletvekili Yılmaz'dan otizmli çocuklara destek

AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Samsun Milletvekili Yusuf Ziya Yılmaz, 'Otizme karşı toplumsal duyarlılık ve mücadele için üzerimize düşen ne varsa yapmaya hazırız.' dedi.

Samsun Otizmli Çocuklar Derneği (SODER) toplumsal duyarlılık oluşturulması ve sosyal proje kapsamında 'Otizm İçin Koş' etkinliği gerçekleştirdi.

Doğu Park'ta sabah saatlerinde başlayan etkinliğe geniş katılım ve destek sağlandı. Otizmle mücadeleye destek vermek için birçok sivil toplum oluşumu, aileler, çocuklar hazır bulunurken, otizmli çocuklar da sosyal duyarlılık tişörtleriyle koşuya katıldı.

Etkinliğe spor kıyafetleriyle katılan ve çocuklarla birlikte yürüyüş yapan AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı Karadeniz Bölge Sorumlusu Samsun MilletvekiliYusuf Ziya Yılmaz, çocuklarla yakından ilgilendi, sohbet etti, hatıra fotoğrafları çektirdi.

"OTİZMLİ ÇOCUKLARIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ"

Otizme duyarlılık konusuna dikkat çeken Samsun Milletvekili Yusuf  Ziya Yılmaz, otizmli çocukların sevgiye, ilgiye ve en iyi eğitime ihtiyacı olduğunu söyledi.

Dünya'da otizmin hızla yaygınlaştığına dikkat çeken Milletvekili Yılmaz, "Dünyada her 68 çocuktan birinin otizmli olduğu ne yazık ki yapılan araştırmalarda ortaya çıkıyor. Özellikle 0-3 yaş arasında kendini gösteren ve hayat boyu eğitim gerektiren otizme yakalanmış çocuklarımıza destek olmak, eğitim süreçlerine katkı sağlamak, sosyal duyarlılık oluşturmak çok önemli. Sosyal sorumluluk projelerine bu zamana kadar hep destek olduk, olmaya da devam edeceğiz. Söz konusu çocuklarımız olunca zaten akan sular duruyor. Otizmli çocuklarımız için bir araya geldik. Gönülden destek veren, otizme dikkat çekmek için böyle bir etkinlik düzenleyen derneğimize ayrıca teşekkür ediyoruz." dedi.

SODER Başkanı Ayça Nedret Yüceer, koşunun asıl ev sahibinin otizmli çocuklar olduğunu, etkinliğin tamamen onların isteği üzerine gerçekleştiğini ifade ederek, destek veren herkese gönülden teşekkür etti. Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman'ın da katıldığı etkinlikte renkli ve gönülleri ısıtan görüntüler yaşanırken dereceye giren sporculara da çeşitli hediyeler verildi.