Yerel Seçimde Oy Verme Saatlerinde Değişiklik

Yerel Seçimde Oy Verme Saatlerinde Değişiklik

31 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimlerde oy kullanma saatleri bazı kentlerde değişti. Gerekçesinde ise güneşin doğüuş ve batış saatindeki farklılıklar yer aldı.

Türkiye Mart ayında yapılacak yerel seçimlere kitlenmiş durumda. Siyasilerin çalışmaları son sürat devam ederken yerel seçimle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

OY VERME SAATLERİ YENİDEN DÜZENLENDİ

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, 31 Mart 2019'da yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimi'ndeoy verme saatleri yeniden düzenlendi.
Güneşin doğuş ve batış saatlerindeki farklılıklar dikkate alındı. Kimi illerdeki oy verme süresinin başlangıç ve bitiş saatlerinin, ilgili kanunda belirtilen saatlerden ayrı ve farklı olarak belirlendiği kaydedildi.

32 KENTTE OY VERME İŞLEMİ 07.00-16.00 ARASI YAPILACAK

Alınan karar doğrultusunda Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde oy verme işleminin başlangıç ve bitiş saatleri 07.00-16.00 olarak uygulanacak.

Diğer kentlerde oy verme işlemi ise 08.00-17.00 arası gerçekleştirilecek.