Samsun Haberleri: Mehmet Çakar İYİ Parti'de

Samsun Haberleri: Mehmet Çakar İYİ Parti'de

CHP ile İYİ Parti arasında yapılan ittifak neticesinde Samsun'da İYİ Parti'nin adayını CHP'de destekleyecek. Bu durum da İYİ Parti'de aday adayı sayısında artışa neden oldu.

CHP ileİYİ Parti arasında yapılan ittifak neticesinde Samsun’da Büyükşehir Adayı İYİ Parti’den çıkacakCHP’ de destekleyecek. Şimdiye değin İYİ Parti’ye gelerek teşkilatla ESOB BaşkanıHacı Eyüp Güler bir görüşme gerçekleştirmişti.
Güler’in ardından da bugün Mehmet ÇakarİYİ Parti İl Başkanlığı’na gelerek Başkan Recep Güleroğlu ile bir toplantı gerçekleştirdi.
Toplantıda Teşkilat İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mehmet Bıyıklı, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Hasan Yahyaoğlu, Seçim İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Temuçin de hazır bulundu.


Aday Adaylığını açıklamasına karşın Hayati Tekin partiyi henüz ziyaret ederek resmi bir temas gerçekleştirmedi. İzzet Altuntaş’ın ise ismi kulislerde geçmekte.
İYİ Parti aday belirleme süreci ile ilgili CHP ile 2 görüşme gerçekleştirdi. Bu görüşmelerde ilçeler deki ittifaklar da masaya yatırıldı. Önümüzdeki günlerde bir görüşmenin daha gerçekleştirileceği öğrenilirken asıl kararın halka sorularak verileceği ve adayın bu şekilde tespit edileceği kaydedildi.

Mustafa BİLİK