Samsun CHP'de Kriz Erken Çıktı!

Samsun CHP'de Kriz Erken Çıktı!

Cumhuriyet Halk Partisi ile İYİ Parti arasında ittifak anlaşması sonucu Samsun'da İYİ Parti adayının destekleneceğinin açıklanmasından hemen sonra CHP'de kriz başladı.

İlk tepkiyi gösteren deCHP’de bir dönem Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı yapan Mehmet Atalay oldu.

Bu partinin iç meselesi ama siyasi olarak bu tepki tabi ki yanlış.

Liderler kendilerinde kriterler belirlemiş ve bu kriterlere göre de Samsun’dan adayıİYİ Parti gösterecek.

Bu feveran niye partide anlamadım.

Yani ittifak dün açıklandı düne kadar onlarca güçlü isim partiye büyükşehir belediye başkanı olmak için müracaat mı etti, yoksa bundan önceAK Parti ile girilen büyükşehir belediye başkanlığı seçimlerini hep kıl payı mı kaybetti CHP anlamadım.

Bundan önceki seçimde Samsun’dan aday çıkmadı Ankara’dan ithal Tarık Cengiz geldi. Ne oldu CHPMHP’nin de ardından üçüncü parti oldu.

Ondan önce ne oldu çok mu oy aldı CHP.

Şimdi biz İYİ Parti şu arayı koyarsa desteklemeyiz bu adayı koyarsa desteklemeyiz diyenlere sormak lazım düne kadar neden partiye sahip çıkıp ben büyükşehir belediye başkanlığına talibim demediniz.

Peki, İYİ Parti’nin Samsun’daki teşkilat başkanları çıkıp size “ Biz sizin Ankara’da, İstanbul’da, Antalya’da kimi aday çıkartacağınıza müdahale ediyor muyuz da siz daha isimler çıkmadan konuşuyorsunuz. Bu etik mi?” derse haksız mı olurlar.

Bugün ortada ismi geçen kişilere karşı haksız eleştiri yapan CHP’lilerin en fazla oy vermeme hakkı var. İttifakta Samsun İYİ Parti’ye verilmişse istediği adaylar yarışa girer bu da onların en doğal hakkı. Tıpkı Ankara ve İstanbul’da CHP’nin istediği adayla girme hakkı olduğu gibi.

İlhan Demircioğlu