Samsun Haberleri: 'Muhtarlığı Siyasete Bulaştırmayın'

Samsun Haberleri: 'Muhtarlığı Siyasete Bulaştırmayın'

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Tarihinde kadının Siyasetteki Rolü ve Önemi konulu konferans Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde yapıldı. Konfederasyon Genel Başkanı Bekir Aktürk, muhtarları siyasete bulaşmamaları konusunda uyardı.

 Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu tarafından düzenlenen Cumhuriyet Tarihinde kadının Siyasetteki Rolü ve Önemi konulu konferans Samsun Büyükşehir Belediyesi Sanat Merkezi’nde yapıldı.

KonferansaSamsun ValisiOsman Kaymak,AK Parti Samsun Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan,CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu,Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin veAK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman ve muhtarlar katıldı.

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel BaşkanıBekir Aktürk Samsun’da 10 tane kadın muhtar bulunduğunu ve bu sayı ile ilk 10 il arasında yer aldığını söyledi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde muhtarları uyaran Aktürk, “ Muhtarlık zor ve meşakkatli bir iş. Bu onurlu görevi asla siyasete bulaştırmayın. Unutmayın temsil ettiğiniz bölgede her partiden insanın oyunu alarak o göreve geliyorsunuz. İnsanların sizleri oy deposu olarak görmesine izin vermeyin” dedi.


Samsun Valisi Osman Kaymak, CHP Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu ve Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Şahin yaptıkları konuşmalarda muhtarların demokrasinin en önemli kişileri olduğunu tabandaki tüm sorunları çözüm noktalarına taşımak gibi önemli bir görev yaptıklarını söylediler. Ayrıca, siyasette kadınların daha aktif olduğunu da belirttiler.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Samsun Milletvekili Çiğdem Karaaslan ise kadına seçme ve seçilme hakkının 1934 yılında verildiğini Atatürk’ün bu hareketi ile dünyaya öncü olduğunu söyledi. Karaaslan, “ Siyasette kadın vekil oranı hep yüzde 5 ler civarında idi. AK Parti ile birlikte kadının siyasetteki yeri sürekli arttı ve değer kazandı. Bugün mecliste 53 tanesi AK Partili olmak üzere toplamda 104 kadın milletvekili var. Bulundukları şehre hizmet etmek için mutlaka milletvekili olmak gerekmez. Önemli olan hizmet etmektir. Kadın çok uzun yıllar şiddetle anıldı. Artık hizmetle ve toplumda bulunduğu yerle anılıyor. Bu kadının geldiği noktayı gösteriyor. Yeterli mi derseniz asla değil ama gelinin nokta çok önemli” dedi.

İlhan Demircioğlu