'Avukatlık Sabır Mesleğidir'

'Avukatlık Sabır Mesleğidir'

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi'nde 'Avukatlık Mesleği 'ne Bakış ve Güncel Gelişmeler' konusu konferans verdi. Gürbüz, ' Avukatlık mesleği kısa yoldan zengin olmak için yapılmaz' dedi.

Samsun Baro Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Ali Fuat Başgil Hukuk Fakültesi’nde “Avukatlık Mesleği ’ne Bakış ve Güncel Gelişmeler” konusu konferans verdi. Başkan Gürbüz, yaklaşık 2 saat süren konferansta özellikle son günlerde Adalet Bakanlığı’nın hazırladığı avukatlık yasası taslağı ile ilgili bilgi verdi. Gürbüz, “ Biz yıllardır hukuk fakültelerinin 5 yıla çıkmasını ve okulu bitiren herkesin avukat olmaması gerektiğini söylüyorduk. Bu yeni tasarıda bire bir bizim savunduğumuz şeyler olmasa da önemli gelişmeler var. Bu tasayı meclisten geçmesi halinde mesleğe bir saygınlık kazandıracak” dedi.

Hukuk Fakültesi öğrencilerine dünyanın en prestijli ve saygın mesleklerinden birine talip olduklarını unutmamaları gerektiğini söyleyen Kerami Gürbüz, öğrencilerden kısa yoldan zengin olma hayali kurmamalarını aksi takdirde hayal kırıklığı yaşayacaklarını söyledi. Gürbüz, “ Bu meslekte istisnalar hariç paranın peşinde değil adaletin peşinde koşanlar hem çok para kazanmıştır hem de toplumda daha kaliteli ve saygın bir yere sahip olmuştur. Mesleğinizi hep para için yapmanın hayalini kurmayın bazen bir dua almak için de bu meslek yapılır ve o dua size büyük kapılar açabilir” diye konuştu.
İlhan Demircioğlu