Karadeniz'de O İlçe 7.Kez Taşınıyor

Karadeniz'de O İlçe 7.Kez Taşınıyor

Artvin'in Yusufeli ilçesinde yapımı devam eden baraj nedeniyle ilçe merkezi ile 4 köy sular altında kalacak. Bu durumda ilçe merkezi başka yere taşınacak.

Yusufeli'nde eşine zor rastlanılan bir durum yaşanıyor.Artvin'in Yusufeli ilçesi 150 yıllık tarihinde7.defa taşınma durumunda kalıyor. Şimdiye kadar 6 kez taşınan ilçe, yapımı devam edenYusufeli Barajı'nın ilçe merkezi ve 4 köyün su altında bırakacak olması nedeniyle 7.kez taşınacak.


YENİ YERLEŞİM YERİNE TAŞINMA İŞLEMLERİ BAŞLADI


İlçede yeni yerleşim yeri olaran Yansıtıcılar mevkisi belirlenirken başlatılan alt yapı çalışmalarında sona gelindi. Yeni yerleşim yerine mezarların taşınmasına başlanırken 1638 konutun inşası planlanıyor.


YUSUFELİ HALKI YENİ YAŞAMA YELKEN AÇIYOR


Yusufeli Belediye Başkan Yardımcısı Ergin Tokgöz, “1960’tan beri baraj olacak, olmayacak hikâyesiyle sürekli olarak bir çıkmazın içerisindeydik. Baraj inşaatı başladı ve artık sona gelindi. Maalesef bu halk doğduğu, büyüdüğü ve gerçekten emek sarf ettiği bu yeri terk edip yeni bir yere, yeni bir yaşama yelken açıyor. İnşallah her şey hayırlı olur.”dedi.


1892 yılına kadar 3 defa yerleşim yeri değişen Yusufeli’nin eski adıyla Kiskim olan ilçe merkezi Öğdem’den Ersis’e taşındı. 1956’da Çoruh’un ismi Artvin olarak değiştirildi. Yusufeli, Öğdem’den bugünkü merkezi olan Ahalt’a nakledildi.
Kaynak: Türkiye