CHP Ve İYİ Parti Arasında Deprem! İşler Karıştı...

CHP Ve İYİ Parti Arasında Deprem! İşler Karıştı...

10 il için masaya oturan CHP ve İP, daha ilk görüşmelerde 'hangi illerde ittifak yapılabileceği' sorun oldu. Görüşmeler iki genel başkan görüşünceye kadar askıya alındı.

AK Parti ile MHP’nin yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı’nı hayata geçirme yolunda attığı adımlar üzerine hareketlenen muhalefet cephesinde işler karıştı. İttifak görüşmeleri için masaya 10 il için oturanCHP ile İYİ Parti arasında, daha ilk görüşmelerde, “hangi illerde ittifak yapılabileceği” bile sorun oldu. Önce, görüşme heyetindeki CHP’li Bülent Tezcan’ı değiştirildi. Bu da yetmedi, görüşmeler “iki genel başkan görüşünceye kadar” askıya alındı.

MASAYA OTURULDU

CHP ile İP arasındaki ittifak görüşmelerinin, referandumda “hayır” çıkan iller üzerinden yapılan bir liste ile başladığı öğrenildi. Referandumda “hayır” çıkan ve HDP’nin elindeki iller dışında kalan 10 il üzerinden pazarlığı açan CHP’nin, öncelikle Ankara, Mersin, Antalya gibi illerin tümünü istemesi ilk krizi oluşturdu. CHP, neredeyse her ilde İP’in kendilerinin adayını desteklemesini isterken,İYİ Parti'de, “Bir büyükşehirde destek verirsem, diğerinde de sen bana destek vermelisin” tavrını ortaya koydu.İYİ Parti  yetkilileri, Ankara’da CHP’ye destek verilmesi durumunda CHP’nin de kendilerine “Antalya’yı bırakması gerektiğini” ifade ediyorlar.

KAYSERİ, KONYA, KOCAELİ

İYİ Parti , CHP’nin kendisine Kocaeli, Kayseri, Konya gibi AK Parti’nin yüzde 60’ların üzerinde oyla kazandığı şehirlerde destek verebileceğini söylemesine tepkili. Görüşmelerde bir ilerleme sağlanmaması nedeniyle CHP, ilk olarak görüşmeci olarak belirlediği Bülent Tezcan’ı değiştirdi. Tezcan’ın yerine Oğuz Kaan Salıcı’yı görevlendirdi. Ancak isim değişmesine rağmen tavır değişikliği görülmemesi, görüşmelerin tıkanmasına yol açtı.

CHP ADAYINDA ISRAR ETTİ

İYİ Parti  cephesi özellikle Ankara’da “İYİ Parti ’in adayı” ile seçime girilmesi konusunda ısrarcı olurken, CHP de kendi adayının desteklenmesinde ısrar etti. Henüz görüşmelerde “Ankara” üzerinde bile anlaşılamadığı, bu şekilde sürecek bir görüşme sürecinden olumlu sonuç çıkmasının oldukça zor olduğu belirtilirken, görüşmelerin askıya alındığı, iki genel başkan görüşünceye kadar da görüşülmeyeceği kulislere yansıdı.