AK Parti'de 17 İlçenin Adayları Hazır

AK Parti'de 17 İlçenin Adayları Hazır

Mustafa Demir'i Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olarak gösteren AK Parti Samsun'daki 17 ilçenin adayları da hazır.

İl Başkanı Hakan Karaduman ve ilçe başkanları milletvekillerinin katılımı ile genel merkezde, seçim işleri, yerel yönetimler ve teşkilat başkan yardımcıları ile bir araya geldi.

Sonrasında Hakan Karaduman ile Mustafa Demir özel bir görüşme yaparak ilçe belediye başkan adayları hakkında görüş alış verişinde bulundu.

Adaylığı açıklandığı günden itibaren Ankara’da genel merkezde adeta karargâh kuran Mustafa Demir Samsun Milletvekilleri ile adaylar üzerinde görüştü.

Genel merkeze görüş belirtti.

Çarşamba günü itibarıyla 17 ilçenin adayları netleşti.

O zaman neden açıklamıyorlar derseniz, biraz teşkilatların, biraz milletvekillerinin, biraz da kendini Mustafa Demir’e yakın görüp ben kesin aday olacağım diyenlerin gazı alınmasın mı?

Listede kadın aday var, sürpriz isimler var, eski başkanlardan devam edecekler var, 4-5 arasında ilçe başkanı istifa ettirilip aday gösterilecek.

3 dönem kuralına takılan isimler aday listesinde yok.

Listede teşkilata da, bazı milletvekillerine de kendini kesin aday görenlere de sürprizler yaşatılacak.

Ama bu liste tabanda kabul görmezse en büyük sürprizi de özellikle hiç sıkıntı yokken karıştırılan ilçelerde millet yapabilir buna da hazırlıklı olmak lazım.

Bu seçimlerde AK Parti’nin en büyük rakibi yine kendisi. Buralarda milletin adayları gösterilmezse yarın tüm sorumluluk il başkanı Hakan Karaduman’a kalır zaten şu anda yapılması gereken o.

Özellikle mikserlik yapan bazı isimler partide bazı adaylar üzerinden senaryolar hazırlayıp ili zayıf göstermeye çalışıyor diyenlerin sayısı oldukça fazla.

Kazanırlarsa biz yaptık gördünüz mü diyecek kaybedildiği zaman da bu il başkanı ve yönetimi ile bundan iyisini mi bekliyordunuz diyecekler de pusuda.

İLHAN DEMİRCİOĞLU