Samsun Haberleri: Köy Okulunu 'konservatuvar'a Çevirdi

Samsun Haberleri: Köy Okulunu 'konservatuvar'a Çevirdi

Samsun'un Asarcık ilçesinde kırsal mahalledeki bir ortaokulda müzik öğretmeni olan Hakan Turgut sayesinde müzik, öğrencileri için tutkuya dönüştü.

Şehit Niyazi Kaya Ortaokulunda okul müdürlüğü görevini de üstlenen Turgut, okula 6 yıl önce atandı. 157 öğrencinin öğrenim gördüğü ortaokulda 110 öğrenci gitar sahibi oldu.

Okulda müzik dersleri, güzel havalarda bahçede işleniyor. Öğrencilerin hemen hemen tamamı, gitar çalmayı öğrenmeden okuldan mezun olmuyor. 

Müziğe ve gitara ilgi duyan öğrencilerden 7'si, ortaokulun ardından güzel sanatlar lisesini kazandı. 

Müzik tutkusunun kendine dedesinden geçtiğini dile getiren Turgut, "Dedem bana Karadenizli olduğumuz için kemençe almış ama ben bağlama istiyordum. Kemençeyi çalmaya başladım, baktım güzel ses çıkıyor. Daha sonra gitar sevdam başladı." dedi.

Derslerinde öğrencilerine gitar çaldığını belirten Turgut, "Öğrencilerim, 'Öğretmenim keşke biz de çalabilsek' dedi. Ben de 'neden olmasın' diye düşündüm. Önce kendi gitarımı verdim öğrencilerime. 4 yıl önce de kendilerine gitar almaya başladılar. 5, 10, 50 derken 110 öğrenciye kadar çıktı. Neredeyse gitarı olmayan öğrencimiz kalmayacak." ifadesini kullandı. 

Turgut, velilerden de destek gördüğünü vurgulayarak, 7 öğrencisinin güzel sanatlar lisesine gittiğini, diğer öğrencilerinin da gitardan kopmadığını kaydetti.