Samsun Haberleri: Samsunlu Vekilden Trabzonspor- F.Bahçe Maçı Açıklaması

Samsun Haberleri: Samsunlu Vekilden Trabzonspor- F.Bahçe Maçı Açıklaması

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, hafta sonunda oynanan Trabzonspor-Fenerbahçe maçını izlemesiyle ilgili kamuoyunda çıkarılan algılar üzerine bir açıklama yayınladı.

İyi Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar açıklamasında,  

25 Kasım 2018 Pazar günü Trabzon’da gerçekleşen Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemem ile ilgili kamuoyunda oluşturulmak istenen yanlış algıya cevap verme zorunluluğu doğmuştur.

24 Kasım Cumartesi günü İYİ Parti Genel Merkezimizin görevlendirmesi ile gittiğim Erzincan, Bayburt illerimizin ardından yine partimin görevlendirmesi ile 26 Kasım Pazar günü Trabzon’da bulunduğum için Partimin Milletvekili Hüseyin ÖRS Beyin daveti ile Partimizin Manisa Milletvekili Tamer AKKAL ile birlikte Trabzonspor-Fenerbahçe karşılaşmasını izledim.

Maç girişinde ve çıkışında, Trabzon ilimizin yerel televizyon kanalının yaptığı röportajda, “centilmence, ahlaki değer unsurları doğrultusunda, barışçı” tutumla sergilenmesi gerektiğine inandığım futbol sporunda taraftar, il, değer ayrımı yapmaksızın yaptığımız açıklamalar mesnetsizce çarpıtılmaktadır.

Spor yarıştan ziyade ahlâktır, kardeşliktir, birliktir.

Hiçbir spor karşılaşmasının bizim toplum değerlerimize zarar vermesine müsaade etmekten yana değilim.

Samsun ilinin milletvekili olarak Samsunspor karşılaşmalarında bulunarak, Samsunspor’a programım müsaade ettiği ölçüde destek verdim. Şehzadeler taraftar grubumuz ile birlikte kale arkasında maç izledim, tezahüratta bulundum. Samsunspor’a verdiğim desteği sorgulamaya kalkanlar gülünç duruma düştüklerini unutmasınlar.

Gerçek Samsunspor taraftarları, benim verdiğim desteğin farkındadırlar.

Karadeniz Bölgesi’nin Milletvekili olarak, o gün, orada Trabzonspor'a verdiğim desteğin çarpıtılması oldukça anlamsızdır. Sporun centilmenlik olduğuna inanıyor ve spor müsabakalarının insanların arasına duvar örmesine neden olanları kınıyorum.

Kardeşlik, birlik, beraberlik, barış değerleri ölçüsünde icra edilmesi gerektiğine can-ı gönülden inandığım bir futbol müsabakasına yapılan davete iştirak etmiş olmamı çarpıtanlar, Samsunlu kimliğimi sorgulayanlar ve kendilerince kamuoyu oluşturarak beni karalamaya çalışanlar bilmelidirler ki “Samsun’u ve Samsunluyu düşünerek sorunlarını dile getiren, Samsun’a destek veren, Samsun’un sesini Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde duyurmak için mücadele eden, Samsun'u basında en fazla duyuran, gündeme getiren Milletvekili benim.

Bir spor müsabakasından neden bu kadar rahatsızlık duyulduğunu anlamak mümkün olmadığı gibi, spor müsabakalarından kaynaklı ortaya çıkarılan bu gereksiz yorumları da anlamak güçtür.

Samsunspor’a, Samsunspor’un taraftar grubuna verdiğim desteği inkâr edenlere söyleyecek tek sözüm şudur; yarın yine Samsunspor’umuzu destekleyecek, karşılaşmalarını izleyecek, Samsunspor taraftarları ile birlikte tezahüratta bulunacağım.

Samsunspor benim için her zaman farklı bir noktadadır.

Saygılarımla kamuoyuna duyurulur.

                                                                                                        

Bedri YAŞARSamsun Milletvekil