Metrelerce Yüksekte Çanakkale Türküsünü Çaldılar

Metrelerce Yüksekte Çanakkale Türküsünü Çaldılar

Ordu'da yamaç paraşütü yapan bir genç ile klarnet çalan bir lise öğrencisi, 500 metre yükseklikte Çanakkale türküsünü klarnetle seslendirdiler

Türk Silahlı Kuvvetlerinde uzman çavuş olarak Şırnak, Hakkari ve Kuzey Irak’ta görev yaptıktan sonra memleketi Ordu’ya dönen ve Ordu Büyükşehir Belediyesinde zabıta memuru olarak görev yapan Durmuş Şahin,  şehitleri yad etmek için ilginç bir olay gerçekleştirdi.

HAVADA 15 DAKİKA ÇANAKKALE TÜRKÜSÜNÜ ÇALDILAR

Eski bir asker olarak şehitleri yad etmek isteyenDurmuş Şahin, sokak sanatçısı ve klarnet çalan lise öğrencisi arkadaşı Umut Bektaş ile dünyanın en iyi yamaç paraşütü yapılan alanları arasında gösterilen 500 metre yüksekliktekiBoztepe'ye çıkarak paraşütle tandem uçuşu (pilot ve yolcuyla yapılan uçuş) gerçekleştirdi. Havada 15 dakika kalan ikiliden klarnet sanatçısı Umut Bektaş,Çanakkale türküsünü sonuna kadar çaldı. 

Şahin, "Eski bir askeri personel olduğum için bu düşüncemi gökyüzüne yansıtmak istedim. Umut Bektaş adlı klarneti çok ustaca çalan ve aynı zamanda sokak sanatçısı olan arkadaşımla Çanakkale türküsünü seslendirmeyi düşündük. Atladıktan sonra Çanakkale türküsünü klarnette duyduğum zaman tüylerim diken diken oldu. Bunu hayata geçirdiğim için mutlu oldum. Şehitlerimizi tekrar yad ediyoruz. Mekanları cennet olsun" dedi.