Kaza Sonrasında Konuştu

Kaza Sonrasında Konuştu

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, İstanbul Sancaktepe'de düşen uçakla ilgili konuştu.

İstanbul Sancaktepe'de bugün yaşanılan üzücühelikopter kazasıyla ilgili olarak Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'dan açıklama geldi.
Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı kazayla ilgili soruşturma başlatırkenMilli Savunma Bakanı Hulusi Akar, incelemelerin ardından ''Buradaki arkadaşlarımız eğitim faaliyetlerini sürdürmekteler. Bugün eğitim amacıyla uçuşa kalkan helikopterimiz iki subay, iki astsubayımız ve bir uzman çavuşumuz eğitim faaliyetlerine başlamışlardır. Maalesef saat 11.02'de helikopterle irtibat kesilmiştir.

Bu kaza sonunda iki kahraman subayımız, iki kahraman astsubayımız şehit olmuşlardır.
Şu anda uzman çavuşumuz ameliyattadır. Bu kahraman pilotlarımız şu anda bilemediğimiz bir sebepten dolayı acil iniş gerçekleştirme çabasına girmişlerdir ve bunu da gördüğünüz gibi kimseye zarar vermeden gerçekleştirmek için büyük çaba göstermişlerdir.

Havaalanına çok yakın olmakla beraber ulaşmaları mümkün olmamıştır. Bu çerçevede incelemeler başlatılmıştır, hem adli hem idari soruşturma sürmektedir. Şehitlerimize rahmet diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. ''ifadelerini kullandı.