Samsun Haberleri: İşte AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Adayı

Samsun Haberleri: İşte AK Parti'nin Samsun Büyükşehir Adayı

Yerel seçimlerde AK Parti'de hangi isimlerin belediye başkanlığına aday olacağı bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklandı. Samsun'dan o isim Mustafa Demir oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstanbul'da Haliç Kongre Merkezi'nde yerel seçimlerde 40 kentin belediye başkan adayını açıkladı.


AK Parti'den Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığına 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlenen,  22 ve 23. DönemdeSamsun Milletvekili görevini yürütenMustafa Demir, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla aday oldu.


MUSTAFA DEMİR KİMDİR?


Mustafa Demir, 18 Ocak 1961'de Trabzon Şalpazarı'nda doğdu. Babasının adı Hüseyin, annesinin adı Safiye'dir.
Mimar, Sanayici; Karadeniz Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesini bitirdi.4 yıl kamu hizmeti yaptı. Mimarlık, yapı müteahhitliği ve ticaret işiyle uğraştı. Atakum Belediyesi Belediye Meclisi Üyeliği görevinde bulundu.22 ve 23. Dönemde Samsun Milletvekili seçildi. 22 ve 23. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu Başkanı olarak görev yaptı. 60. Hükümette Bayındırlık ve İskân Bakanlığı görevini üstlendi. Demir, evli ve 5 çocuk babasıdır.