Samsun Haberleri: Aşçılar Sordu; 'Terme Pirincini Nasıl Tedarik Edeceğiz'

Samsun Haberleri: Aşçılar Sordu; 'Terme Pirincini Nasıl Tedarik Edeceğiz'

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen ve yöresel lezzetlerin de sergilendiği '3. Samsun Gıda, İçecek Ürünleri Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı'na katılan aşçılara mutfaklarında Samsun ürünlerini kullanıp kullanmadıklarını sorduk.

TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım AŞ tarafından düzenlenen ve yöresel lezzetlerin de sergilendiği "3. Samsun Gıda, İçecek Ürünleri Gıda İşleme Teknolojileri, Paketleme ve Lojistik Fuarı"na katılan 500 kadar aşçı hünerlerini sergiledi. Birbirinden çeşitli ve leziz yemekler hazırlayan aşçılar Karadeniz Ala’sı denilen ve Karadeniz Alabalığı’ndan hazırlanan bir yemeği de Samsunlulara tattırdılar.


Türkiye Aşçılar Federasyonu Yönetim Kurulu BaşkanıZeki Açıkgöz’e aşçıların Samsun ürünü olan Bafra kaypa biberini, Terme pirinci gibi ürünleri mutfakalrında kullanıp kullanmadıklarını sorduk.


Açıköz; “Samsun’da gıda fuarlarında Karadenizli aşçıların Terme pirincinden yaptığı pilavlar sayesinde tüm Türkiye’deki aşçılar bu princin kalitesini gördü. Ancak, mutfakalrında kullanmak isteyen aşçılar bunu nereden bulup tedarik edecek? Sıkıntı burada doğuyor. İstenilen miktarda istenilen zaman fiyat farkı oluşmadan tedarik zinciri oluşturulması çok önemli. Bu bölgedeki pirinç üreticileri birleşir bir firma altında bu garantiyi sağlarsa neden kullanmayalım Terme pirincini? Tabi bu diğer ürünler için de geçerli. Karadeniz Aşçılar Derneği tüm Türkiye’de Karadeniz ürünlerini tanıtıyorlar. Onlar birer kültür elçisi gibi çalışıyor ama Pazar farklı bir olay” dedi.


Mustafa Bilik