AK Parti Canik, İlkadım ve Atakum'da Kimler Var?

AK Parti Canik, İlkadım ve Atakum'da Kimler Var?

Dünkü yazımda AK Parti Samsun Büyükşehir ve 14 ilçe ile ilgili gelinin son noktayı yazmıştım. Bugün de Canik, İlkadım ve Atakum ile ilgili gelinen son noktayı yazacağım. Bildiği kadarıyla tabi?

AK Parti Canik’te Osman Genç 3 dönem kuralı nedeniyle aday olamayacak. Her ne kadar bir dönemi belde olsa da aynı yerde 3 dönem olduğu için kural işlenecek. Görünen o.
Peki, sonrasında ne olacak.
Canik’te eski gençlik kolları başkanı Caner Göktepe güçlü bir isim. Yıllarca Canik’te ilçe başkanlığı yapan Yılmaz Hocaoğlu beklentileri büyük bir aday. Hasan Talak ve kurucu ilçe başkanı İbrahim Sandıkçı da diğer isimler. Peki, ne olur Canik’te derseniz.
Yarış İbrahim Sandıkçı ve Yılmaz Hocaoğlu arasında geçecek. En azından benim bulunduğum yerden öyle görünüyor.
Atakum ise biraz daha net. Mevcut başkan Mevcut başkan İshak Taşçı, eski belediye başkanı Adem Bektaş ve il yönetim kurulu üyesi Oğuzhan Serinkaya. Bu 3 isim arasında anket devam ediyor. İl başkanı Hakan Karaduman ve Samsun milletvekillerinin genel merkezdeki toplantıdaki görüşleri nedir bilinmez ama burada Mustafa Demir faktörünü unutmamak lazım. İşyeri ve evi Atakum’da olan Mustafa Demir Atakum’da direk rol alacaktır. Çünkü büyükşehir belediye başkanı kendi evinin olduğu ilçeyi kazanmayı ister yalnız burada CHP faktörünü unutmamak lazım.
İlkadım’da ise şu anda mevcut başkan Erdoğan Tok ile ilçe başkanı Hakan Ay arasında anket sürüyor. Bu anket ne kadar etkili olur bilinmez. Burada Erdoğan Tok ve Hakan Ay arasındaki uyumlu çalışma seçim sürecine olumlu yansır.
Bu ikilinin arasına üçüncü isimler girebilir mi girer ve sürpriz olmaz.
İzmir’de büyükşehir belediye başkanlığı için adı geçen Nihat Zeybekçi hani, “ İzmir mahallenin en güzel kızı” dedi ya.
Samsun için de İlkadım mahallenin en güzel kızı ve bu kızı herkes ister.
Bunun için de AK Parti’de Erdoğan Tok ve Hakan Ay arasına başka isimler de girmek için çalışır ve bu normal.
İlkadım ve Atakum’da genel merkez önce şuna karar verecek. Mevcut isimlerle mi yarışa girilecek yoksa yeni isimlerle.
Sonrasında adaylar daha net konuşulur.