Samsun Haberleri: Avukat Hakları Masaya Yatırıldı

Samsun Haberleri: Avukat Hakları Masaya Yatırıldı

Samsun Barosu Avukat Hakları Komisyonu Fevzi'nin Yeri Gurme Restoran'da toplandı. Toplantıya Samsun Barosu Başkanı Avukat Kerami Gürbüz, Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ertan Avcı ile komisyon üyeleri katıldı.

Samsun Barosu Avukat Hakları Komisyonu toplandı. Toplantıya Samsun Barosu Başkanı  Avukat Kerami Gürbüz, Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Avukat  Ertan Avcı komisyon üyesi avukatlar ve stajyer avukatlar katıldı.

 Baro Başkanı Kerami Gürbüz, avukatlara yönelik fiziki ve sözlü saldırıların arttığını zaman zaman mahkemelerde avukatlara yönelik istenmeyen tavırlar olduğunu bu nedenle meslektaşlarının haklarını korumak için bu komisyonun kurulduğunu söyledi. Gürbüz, “ Avukat meslektaşlarımız görevlerini ifa ederken istenmeyen tavır ve davranışlarla karşılaştıklarında onlara destek oluyoruz. Bu komisyon mesleğin ifasını kolaylaştıran çalışma ve düzenlemelerde mutfak işlevi görmektedir” dedi.


Samsun Barosu Avukat Hakları Komisyonu Başkanı Avukat Ertan Avcı da avukatlık mesleğinin mesleğin onuruna yakışır şekilde yapılmasını sağlamak ve bu doğrultuda meslektaşlarının görevlerini ifa ederken karşılaştıkları problemlerle mücadele edebilmek için komisyonun çalıştığını söyledi. Avcı, “ Samsun Barosu’na kayıtlı tüm avukatlarımızın mesleğin onur, güven ve konforuna ivme kazandıracak çalışmalara komisyon olarak imza atmayı ümit ediyoruz” diye konuştu.

İlhan Demircioğlu