Samsun Haberleri:'Uyuşturucu Bağımlılığına İlişkin Meclis Araştırması İstedik'

Samsun Haberleri:'Uyuşturucu Bağımlılığına İlişkin Meclis Araştırması İstedik'

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM Başkanlığına önerge vererek uyuşturucu bağımlılığına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istediklerini söyledi

Yaşar, İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır ile düzenlediği basın toplantısında, uyuşturucu madde kullanımı başta olmak üzere sigara, tütün, alkol, kumar, internet ve teknoloji bağımlılık türlerinin tehlikelerine dikkati çekti.

Madde bağımlısı bireyin, zamanla madde kullanımını ve dozunu artırdığını ve zamanının büyük bölümünü madde arayarak geçirdiğini belirten Yaşar, Türkiye'de ve dünyada tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranlarının hızla arttığını söyledi.

Bedri Yaşar, uyuşturucuyla mücadeleye yönelik önlemlerin daha ciddiyetle ve samimiyetle ele alınması gerektiğini ifade etti.

Uyuşturucu bağımlılığı konusunda verilecek mücadelenin, toplumun her kesimince benimsenmesinin önemine işaret eden Yaşar, "Bağımlılık yaratacak unsurların tümü yalnızca bazı grupların risk altında olduğu bir sorun olmayıp, toplumun tümünü ilgilendirmektedir ve toplumun tümü risk altında bulunmaktadır." dedi.

Yaşar; “Türkiye’de ve dünyada hızla tütün, alkol ve uyuşturucu madde alım oranları artmakta, maddeye başlama yaşları gittikçe düşmektedir. Diğer bağımlılıklar gibi teknoloji ve kumar bağımlılığı da kişiye, aileye ve topluma psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlara yol açmaktadır. Bağımlılığın her başlığının ayrı ayrı incelenmesi ve sorunun çözümü noktasında gerekenin yapılması önem teşkil etmektedir.” diyerek İYİ Parti grubunun madde bağımlılığını önleme noktasında yapılacak bütün çalışmalara destek vereceğini belirtti.

İYİ Parti Samsun Milletvekili Bedri Yaşar, TBMM Başkanlığına önerge vererek, uyuşturucu bağımlılığına ilişkin Meclis araştırması açılmasını istediklerini belirtti ve hükümet yetkilileriyle milletvekillerini yapacakları çalışmalarla bağımlılığı önlemeye davet etti.