Samsun Haberleri:Düşen Uçaktaki Pilotun Samsun'da Görev Yaptığı Öğrenildi

Samsun Haberleri:Düşen Uçaktaki Pilotun Samsun'da Görev Yaptığı Öğrenildi

Aydın'dan havalandıktan sonra düşen eğitim uçağında hayatını kaybedenlerden birinin Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde görev yaptığı öğrenildi.

Dün sabah saatlerinde havalandıktan sonra radardan kaybolan uçağın enkazına Aydın'ın Karasu ilçesinde ulaşıldı. Bölgeye giden ekipler uçak enkazından 2 kişinin cesedine ulaştı.

SAMSUN'DA DA GÖREV YAPMIŞ

Uçağın düşmesi sonucu hayatını kaybedenlerin uçakta eğitmen pilot Hamdi Yılmaz ve pilot adayı Merve Altun'a ait olduğu belirlendi. Kazada hayatını kaybeden eğitmen pilot Hamdi Yılmaz'ın, bir dönem Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Havacılık ve Uzay Teknolojileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZAYTEM) bünyesinde uçuş eğitimi verdiği, 8 ay önce Çıldır Havalimanı'ndaki THY Uçuş Akademisinde görev yapmaya başladığı belirtildi.

Konuyla ilgili olarak duygularını dile getiren UZAYTEM Baş Uçuş Öğretmeni Aydın Alev Gökmen,"Hepimizin, camiamızın başı sağ olsun, Hamdi hocamız UZAYTEM'in kuruluşundan beri yer alan, çok emeği geçen bir hocamızdı, 5 yıl burada görev yaptı. Çok üzgünüz." dedi.