Tokat Haberleri: Sonbahar Yapraklarını 3 Günde Topladılar

Tokat Haberleri: Sonbahar Yapraklarını 3 Günde Topladılar

Belediye Başkanı sonbahar yapraklarının 3 gün boyuncas süpürülmemesi talimatını verdi, sürenin dolumuyla birlikte yapraklar toplanmaya başlandı. Yaprakların gübre olarak doğaya kazandırılması amaçlanıyor.

Tokat'ta Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, 3 gün boyunca sonbahar yapraklarının süpürülmemesi talimatını verdi. Sonbahar mevsiminin daha iyi hissedilebilmesi için yapraklar bür süre yerde kaldı.


3 gün sonunda ise yapraklar belediye çalışanları tarafından toplandı. Toplanan yapraklar doğaya tekrar kazandırılmak üzere traktörlere, kamyona yüklenerek park ve bahçeler müdürlüğü bahçesine götürüldü. Yaprakların çürümesi ile elde edilecek humusun çiçeklerde gübre olarak kullanılması hedefleniyor.


Başkan Bekler, "Ağaç yapraklarımız toplanmaya başladı. Temizlik ve Park Bahçeler Müdürlüğümüzün elemanları toplamış oldukları bu yaprakları biriktirip bir alana yığıyorlar. İçerisine toprak ve gübre ilave ederek çürümeye terk ediyorlar. Bu çürüyen yapraklar humus olarak değerlendiriliyor. Çiçek ve fidan yetiştirirken biz bu humusu kullanıyoruz. Bu şekilde çöpe de gitmemiş oluyor" dedi.