Samsun Haberleri: Samsun, AB'den En Büyük Payı Alan Kent

Samsun Haberleri: Samsun, AB'den En Büyük Payı Alan Kent

Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Samsun'u ziyaret etti. AB projelerinden Samsun'un en büyük payı alan kent olduğunu söyledi.

Samsun Ticaret ve Sanayi Odası'nda Başkan Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret eden Avrupa Birliği(AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Christian Berger, Samsun'a gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


SAMSUN AB PROJELERİNDEN EN BÜYÜK PAYI ALAN ŞEHİR


Brristian Berger ise, "Samsun, Türkiye'de Avrupa Birliği projelerinden en büyük payı alan şehir. Bunun en güzel örnekleri Lojistik Köy ve Uluslararası Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı projeleri. Ortak proje çalışmalarımızın bundan sonraki süreçte de artarak devam edeceğine inanıyorum. Sizin de belirttiğiniz gibi Avrupa ile Türkiye etle tırnak gibi. İlerlemiyor görünen bir sürece rağmen devam eden bir süreç de var. Türk şirketleri ve işletmeleri AB uyum sürecine iyi bir şekilde entegre olduğunu görüyoruz. Avrupa Birliği standartlarını yakından takip ediyorsunuz. Türk şirketleri ve Türk iş dünyası AB standartları ve normlarını yakalamış durumdadır.


Türkiye AB’den yapılan ticarette beşinci önemli ortak. Öte yandan da Türkiye’deki ihracatın yüzde 50’si AB’ye gidiyor. Yabancı doğrudan yatırımın 3’te 2’si de AB’den Türkiye’ye geliyor. Böylelikle sadece Türkiye'deki işiniz değil, ihracatınızın da giderek daha iyi yerlere geldiğini görüyoruz. Katılım çok yakın bir zamanda olmasa da devam eden süreç her iki tarafında faydasına olarak devam ediyor. Standartlar ve mevzuatlar açısından kaydedilen ilerleme itici bir güç olacak" diye konuştu.