Karaduman, ' Değişim Talebi Var'

Karaduman, ' Değişim Talebi Var'

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, yerel seçimlerde halkın bir değişim talebi olduğunu söyledi. Karaduman, ' 1 aydır yönetim kurulu üyesi arkadaşlarımızla her ilçede ev ev geziyoruz. Vatandaş aday konusunda değişim istiyor, bunu da açıkça söylüyor' dedi.

AK Parti İl Başkanı Hakan Karaduman, vefa ziyaretleri yaptıklarını bu kapsamda kendilerinden önce görev yapan, partiye hizmet veren herkesi evinde, işyerinde ve bulundukları mekânlarda ziyaret ettiklerini söyledi. Karaduman,” 9 Ekim ile s9 Kasım tarihleri arasında 17 ilçede 500’ün üzerinde ev ziyaretleri yaptık. Bu ziyaretlere il yürütme ve yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkanı ilçe yürütme ve yönetim kurulu üyeleri, belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları, meclis üyeleri ve mahalle başkanlarımız da katılıyor. Çok verimli toplantılar oldu. Buralardan edindiğimiz izlenim şu vatandaş değişim istiyor” dedi.


80 MÜRACAAT OLDU


Hakan Karaduman, 12 Kasım 2018 tarihi itibariyle büyükşehir ve ilçelere toplam 80 kişinin belediye başkanlığı için aday adaylığına müracaat ettiğini söyledi. Karaduman, “ Büyükşehir ve 17 ilçenin tamamına talibiz. Genel merkezimizin talebi doğrultusunda aday adaylığı süreci Cuma günü akşamına kadar uzadı. Müracaatların sayısı artabilir, müracaat eden tüm aday adayı arkadaşlarım birbirinden değerli. Hepsi de dava ehli insanlar. Ama adaylarımızın tamamı bu isimlerin arasında olacak diye bir şey söz konusu değil. Mevcut belediye başkanlarımız aday adayı olamıyor. Bu nedenle bazı belediye başkanlarımızla yola devam edilebilir. 1 Aralık tarihine kadar kamu görevlilerinin istifası söz konusu. Sürpriz isimler olabilir. İl ve ilçe başkanlarının durumu da genel merkezce belirlenecek. Yeni süreç yeni başladı” diye konuştu.


TEMAYÜL PAZAR GÜNÜ

Hakan Karaduman, büyükşehir ve 17 ilçe için Pazar günü saat 10.00 ila 16.00 arasında Ömer Halis Demir Salonu’nda elektronik ortamda temayül yapılacağını söyledi. Başkan Karaduman, “ Temayüllere il başkanı ve yönetim kurulu üyeleri ile kurulları, il kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, üyelikleri devam eden il başkanları, ilçe başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, ilçe kadın ve gençlik kolları başkan ve yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri ve mahalle başkanları katılacak. Oylama işlemi biter bitmez sonuçlar direk Cumhurbaşkanımızın önüne düşecek. Türkiye’de ilk kez elektronik temayül yapılacak” şeklinde konuştu.
İlhan DEMİRCİOĞLU