Türkiye Eurovision'a Katılacak mı?

Türkiye Eurovision'a Katılacak mı?

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Her yıl Avrupa genelinde düzenlenen Eurovision şarkı yarışmasına Türkiye'nin daha adil bir sistem olması halinde katılabileceğini söyledi.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, "Eurovision'a beş yıldır katılmıyoruz. Ülke tanıtımına dolaylı dolaylı da olsa katkısı olan bu yarışmaya yeniden katılım düşünülmekte midir?" meclis başkanlığına önerge sundu. Cevabı Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay verdi.

DAHA ADİL SİSTEM OLURSA KATILIM DEĞERLENDİRİLECEKTİR

Fuat Oktay cevabında yarışmada değerlendirilme yönteminde 2009 yılında değişikliğe gidildiğini söyleyerek seyircinin etkisinin yüzde 50'ye indirildiğini söyledi. Oktay, ' Sonuçların belirlenmesinde, yüzde 50 tele oylama, yüzde 50 ulusal jüri oylaması ve katılım sistemine dair çekinceleri sebebiyle yarışmaya katılmamıştır.Aynı zamanda ayrıcalıklı beş üye ülkenin yarı finallerde yarışmaksızın doğrudan finalde yarışmacılarının haksız bir uygulama olduğu, her ülkenin yarışmaya katılım koşullarının eşit olması gerektiği değerlendirilmiş olup önümüzdeki dönemde daha adil bir sistem kurulursa tekrar katılım değerlendirecektir'dedi.