Yerel Seçimler Öncesi İlkadım – Atakum Savaşları

Yerel Seçimler Öncesi İlkadım – Atakum Savaşları

Yerel seçimler yaklaşırken partiler da sahaya en güçlü isimlerle çıkmak için büyük çaba harcıyor?

Seçimlerin en gözde yerleri İlkadım ve Atakum ilçeleri olacak.

AK Parti de en büyük imtihanının bu iki ilçede verecek.

AK Parti bu iki ilçede seçimlere mevcut başkanları ile mi girecek bu henüz netlik kazanmadı ama kesin olan bir şey var CHP ve MHP İlkadım ve Atakum’a güçlü isimlerle girmeye hazırlanıyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Atakum’da Cemil Deveci, Aylin Tat, Bayram Çepniler ve Murat Erkan gibi güçlü isimlerle yarışa hazırlanıyor. Referandumda HAYIR çıkan tek ilçenin Atakum olduğunu düşünürsek bu ilçede CHP’nin ne kadar güçlü olduğunu anlamak zor olmasa gerek.

Milliyetçi Hareket Partisi il başkanı Taner Tekin ise Atakum adaylarını en son açıklayacaklarını adaylarının da AK Parti’ye çok uzak bir isim olmayacağını söyledi.

AK Parti’de ise Atakum ilginç bir hal aldı. İshak Taşçı yeniden aday olmak istiyor. Aylardır resimlerini her köşe başında gördüğümüz Adem Bektaş ile Mustafa Eyüpoğlu da aday adayı.

İlkadım da ise durum farklı değil.

AK Parti’de Erdoğan Tok ile ilgili bir açıklama yapılmadı. Eski ilçe başkanları İhsan Kurnaz ve Adnan Varol’dan aday adaylık başvurusu gelmedi. Eski Milletvekili Fatih Öztürk ise milletvekillerini telefonla arayarak aday adayı olacağını iletti. Erdoğan Tok ile seçimlere girmediği takdirde AK parti burada yeni bir isimle seçime girebilir bu da sürpriz olmaz.

Milliyetçi Hareket Partisi İlkadım’da seçimlere eski başkanları ve camiada sevilen Kavaklı Necattin Demirtaş ile girecek. Bu kesinlik kazandı.

Cumhuriyet Halk Partisi ile seçimlere yine bir Kavaklı ile girmeye hazırlanıyor. Bu isim oldukça ses getirecek ve renkli bir kampanya yapabilecek biri.

İYİ Parti’nin de il başkanı Recep Güleroğlu ile girmesi bekleniyor.

İlkadım ve Atakum’da seçimleri kaybedecek parti Samsun’a kaybetmiş olur. İktidar partisi bu iki ilçeyi ya da herhangi birini kaybederse taşlar yerinden oynar.

Partiler en güçlü isimlerle Atakum ve İlkadım ilçelerine girmeye hazırlanırken anketlere göre de 3 partinin de oy oranları başa baş gidiyor. Aday belirlenirken en az hata yapan seçimi kazanır…

İlhan Demircioğlu