Lösemide Yüzde 90 Başarıyı Yakaladı

 Lösemide Yüzde 90 Başarıyı Yakaladı

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı ve 19 Mayıs Hemofili Dernek Başkanı Prof. Dr. Canan Albayrak, lösemide yüzde 90'a varan tedavi başarısından söz etti.

(OMÜ) Tıp Fakültesi Çocuk Hematoloji Bölüm Başkanı ve 19 Mayıs Hemofili Dernek Başkanı Prof. Dr. Canan Albayrak, ''Lösemi artık tedavi edilebilir bir hastalık. Yüzde 90’a varan tedavi başarılarımız söz konusu. Hastalarımız, şikayetlerini dikkate alarak sağlık merkezlerine başvurmaları gerekiyor. OMÜ alarak Çocuk Hematoloji Servisi ve polikliniği olarak Samsun’da 30 yıldır hizmet veriyoruz. Bugüne kadar toplam bine yakın lösemi hastasını tedavi ettik. Bunların birçoğu hayatlarına devam ediyor.


O yüzden löseminin tedavi edilebilir bir hastalık olduğunu vurgulamamız lazım. Lösemide; halsizlik, kemik ağrısı, eklem ağrısı, renk solukluğu gibi şikayetler olabilir. Aileler bu şikayetlere karşı dikkatli olmalıdır. Eğer aileler bu şikayetleri dikkate almazsa; çocuklar kansızlık ve trombosit düşüklüğüyle, iç organ hasarları, böbrek hastalıkları nedeniyle ölebilir. Bu çocuklar tedavi şansını yakalayamamış olabilir. Bu tür şikayetleri olan çocukları gerekli sağlık merkezlerine götürerek; uzmanlar tarafından gerekli incelemeler yapılmalıdır" dedi.