Çipras: Türkiye Karar Vermeli

Çipras: Türkiye Karar Vermeli

Yunanistan bölgede diğer ülkelerle beraber enerji haritası yaratmak için şartları oluşturduğunu söyledi. Türkiye'ye ise karar vermesi konusunda mesaj gönderdi.

Yunanistan Başbakanı Çipras, Türkiye'yi etkili ve kritik bir güç olarak nitelendirdi. Çipras, Doğu Akdeniz Bölgesi'nde Yunanistan'ın diğer ülkelerle beraber enerji haritası yaratacak güç oluşturduğunu söylerken Türkiye'nin bu konuda ise karar vermesi gerektiğini belirtti.
Ayrıca Türkiye'nin savaş sebebi sayacağı Yunanistan'ın karasularını 6 milden 12 mile çıkarma planı içinse 'haklarını'kullanacaklarını söyleyerek 'sadece taktiği değiştirmeye karar verdim' söyleminde bulundu. Çipras meslic yoluyla karasuları genişleteceklerini de iletti.
Türkiye ile Doğu Akdeniz'de yaşanan gerilimle ilgili olarak da "Türkiye, etkili ve kritik bir güç. Yunanistan, (Doğu Akdeniz) bölgede diğer ülkelerle birlikte bir enerji haritası yaratmak için şartları oluşturdu. Türkiye bir karar vermeli. Uluslararası hukuka saygı çerçevesinde kaldığı müddetçe biz Türkiye'yi dışlamıyoruz. Bunun yalnızca ikili bir mesele olmadığını anlaması gerekiyor." dedi.