Bilgiç, ' Diploma yetmez'

Bilgiç, ' Diploma yetmez'

Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısı yapıldı. Toplantıya konuk olarak katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, ' Mezun ettiğimiz insanlara sadece diploma vermek yetmez onları iyi yetiştirmek gerekir' dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası Ekim ayı meclis toplantısına katılan Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, üniversite olarak öğrencilere sadece diploma vermenin yetmeyeceğini onları çok iyi yetiştirmek zorunda olduklarını söyledi. Bilgiç, “ Sahadaki beklentileri karşılayacak öğrenciler yetiştirmek zorundayız. Bu sene 250 öğrenci en az bir yarıyıllarını alanları ile ilgili işyerlerinde çalışarak geçirecekler. Bu çalıştıkları dönem diplomalarına da işlenecek. Öğrencilerin kendi özgüvenlerini kazanmaları açısından da bu çok önemli. Üniversite ile iş dünyası ortak çalışarak şehre büyük katkı sağlamalı ve bunun temellerini de attık” dedi.

“DİPLOMA YETMEZ”

Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Bilgiç, Türkiye’de 8 milyon üniversite öğrencisi olduğunu, sanayisi bizden çok daha güçlü durumda olan Almanya’da ise 3 milyon üniversite öğrencisi bulunduğunu söyledi. Bilgiç, “ İş dünyası için sadece diploma yetmez. Yeterlilik te önemli. Elinde diploma olan herkes güzel olan her şeyi hak ettiğini sanıyor. Avrupa meslek liseleri oranı yüzde 65 normal liseler yüzde 35”lerde. Bizde ise bu tam tersi. Şunu kabul etmemiz lazım iyi yetişmiş insan ile diplomalı insan farklıdır” diye konuştu.

İlhan Demircioğlu