Samulaş'tan Büyük Başarı

Samulaş'tan Büyük Başarı

Samulaş, şehir içi ulaşımında kullanılan tramvayların enerji nakil hattı olan katener teline temasını sağlayan pantograf parçasının üretimini gerçekleştirdi. Hem de daha ucuza.

Büyükşehir Belediyesi, şehir içi toplu taşımada kullandığı tramvayların yedek parçalarını yerlileştirerek, hem üretime hem de milli ekonomiye katkıda bulunmaya devam ediyor.

Şimdiye kadar tramvayların 21 parçasının yerli üretimini yapan Samulaş, enerji nakil hattı olan katener teline temasını sağlayan pantograf parçasının yerli üretimini de Konya'daki bir firma ile yaptığı ortaklık sayesinde hayata geçirdi. Yurt dışından söz konusu parçayı 7200 avro karşılığında almak zorunda kalan Samulaş, Konya'da bulunan firma ile temasa geçip parçayı 6 bin lira gibi bir rakam daha ucuza üretti.

SAMULAŞ Genel Müdürü Kadir Gürkan,"Bu parçayı yurt dışından 7200 avroya ithal ediyorduk. Konya'da otomotiv sanayisine üretim yapan bir firma ile istişare haline girdik. Bizim mühendislerimiz ve oradaki mühendis arkadaşlar önce malzeme analizi yaptı. Teknik donanım ve üretim tekniği hakkında görüş alışverişinde bulunduktan sonra parçanın üretimi 6 bin liraya gerçekleştirildi." dedi.