Bilgiç: Girişimcilik Bölümü İçin YÖK'e Teklif Sunduk

Bilgiç: Girişimcilik Bölümü İçin YÖK'e Teklif Sunduk

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Sait Bilgiç, YÖK'e Girişimcilik bölümünün kurulması için teklif sunduklarını söyledi.

Rektör Prof. Dr. Sait Bilgiç, girişimciliğin harekete geçmekle anlam kazandığına vurgu yaparak, “Çoğumuzun içinde başarma arzusu var ama cesaret edememekten dolayı bu arzuyu frenleyen faktörler de var. Birçok insan çok farklı şeyler düşünebildiği için değil, teşebbüs edebildiği için başarıya ulaşmaktadır. Hayattaki hatalar sizin daha doğru hareket etmenizin dayanak noktalarını oluşturuyor. Tüm başarısızlıklara rağmen pes etmeden devam etmek; kazanan ve kazanmayanın arasındaki farkı oluşturuyor. Bunun ayırdında olmak ve bu toplantılara katılmak, bu farkındalığı size kazandıracak. Bu faaliyetlerin içinde bulunmak, dinleyici olarak katılmak bile bir girişimdir” dedi.

Yüksek Öğretim Kuruluna (YÖK) girişimcilik bölümünün kurulması yönünde teklif sunduklarını müjdeleyen Rektör Bilgiç, “Bu yönde bir girişimde bulunarak YÖK’e başvurduk. Bunu interdisipliner (disiplinler arası) lisansüstü program hâline getirip, fakülte mezunu olan öğrencilerimizin, girişimcilik konusunda yüksek lisans yapabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz.’dedi.