O Köyde Çocuklar Dışarı Çıkamıyor

O Köyde Çocuklar Dışarı Çıkamıyor

Köy halkını durumdan tedirgin hale getiren bir olay yaşandı. Kastamonu'da Tosya ilçesinde uyuz ve hastalıklı köpekler köyü bastı.Köyde yaşayan çocuklar hastalık kapma korkusuyla dışarı çıkamaz hale geldi.

Tosya ilçesinde bulunan Bürnük köyünde halkı tedirgin eden bir durum yaşandı. Uyuz ve hastalıklı köpekler köyü basınca halk durumdan rahatsız oldu. Konuyu yetkili mercilere taşısalarda bir sonuca ulaşamayan köy halkı yaşanılan durumdan oldukça dertli.

ÇOCUKLAR HASTALIK KAPMA KORKUSUYLA DIŞARI ÇIKAMIYOR

Hastalıklı köpekler dışarıda başı boş şekilde dolaşması hayvanlardan hastalık kapma korkusunu da beraberinde getirdi. Köyde yaşayan çocukların dışarı çıkarken korktukları öğrenildi. Ayrıca dışarıyı pisleyen hayvanların tarım ürünlerine de zarar vermesinden rahatsızlık duyan köy halkı yetkili birimlerden konuyla ilgilenilmesini istedi.

Köy sakini Selahhatin Demirtaş'ın iddiasına göre köpeklerin bilgileri dışında köyün girişinde suyun bulunduğu alana ilçe kaymakamlığı tarafından köpek kulübesi yapıldığı daha sonrasında ise başıboş köpeklerin çoğaldığı yer aldı.

'KÖY ADETA KÖPEK İSTİLASINA UĞRADI'

Demirtaş,''Yaklaşık 20 gün önce ilçe kaymakamımız ve yetkililer tarafında köyün yakın yerine kulübe bırakıldı. Sonrasında köyün etrafında uyuz ve hastalıklı yüzlerce köpek dolaşmaya başladı. Köpekler kulübesinin olduğu alan çitlerle çevrili bir alanda değil, köpekler başıboş ve aç bırakılmış durumda. İki derenin arasında yol kenarına bırakılan barınaklar ne derece çözüm oluyor acaba yetkililere sormak lazım. Köy adeta köpek istilasına uğradı. Çocuklarımız sokağa çıkamıyor. Büyüklerimiz de sürekli elimizde sopayla dolaşıyoruz. Bu hayvanların başıboş ve aç hali devam ederse insanlara da zarar verebilirler. Sayın Kaymakamımızdan rica ediyoruz bu kulübeyi ve köpekleri buradan kaldırın. Daha sağlıklı bir alana götürün’' şeklinde konuştu.