Veganlar için 'kenevir sütü'

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Kenevir Araştırmaları Enstitüsü tarafından geliştirilen 'kenevir sütü' hayvansal gıdalar tüketmeyen veganlar için de ayrı bir besin kaynağı olmaya aday.

2 / 6
Veganlar için 'kenevir sütü'
OMÜ Kenevir Araştırmaları Enstitüsü, kenevirin kullanım alanlarını çoğaltmak ve farkındalık oluşturmak adına Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin Samsun ziyaretinde açılan sergide boy gösterdi. Bakan Pakdemirli ve ziyaretçilerin büyük ilgi gösterdiği stantta 'kenevir krokanı', 'kenevir poğaçası'nın yanı sıra en çok dikkat çeken ürün 'kenevir sütü' oldu. Kenevir adına birçok çalışmanın yer aldığı stantta, kenevir sütünü tadanlar ürüne tam not verdiler.
Kızıla bürünen Kızılırmak Deltası tablo gibi Kızıla bürünen Kızılırmak Deltası tablo gibi Beyaza bürünen Samsun Kocadağ'da vatandaşların kar keyfi Beyaza bürünen Samsun Kocadağ'da vatandaşların kar keyfi Samsun'da 375 kişi destek AFAD gönüllüsü oldu Samsun'da 375 kişi destek AFAD gönüllüsü oldu Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını Samsun'da KOM polisinden kaçak tütün mamulleri operasyonu: 33 kişi yakalandı Samsun'da KOM polisinden kaçak tütün mamulleri operasyonu: 33 kişi yakalandı Samsun'da aynı yerde peş peşe üç kaza Samsun'da aynı yerde peş peşe üç kaza Samsun, karnabahar üretiminde Türkiye 1'inciliğine yükseldi Samsun, karnabahar üretiminde Türkiye 1'inciliğine yükseldi