Çarşamba tarihinin şahidi: Rahtıvan Camisi

Emekli sınıf öğretmeni ve Çarşamba tarihini araştıran Hasan Topuz, Çarşamba'nın büyük değerlerinden biri olan Rıdvanpaşa (Rahtıvan) Camisi'ni ve içerisinde bulunan mezarların tarihini anlattı.

3 / 7
Çarşamba tarihinin şahidi: Rahtıvan Camisi
Bu yerleşmeler köyleri kurmuştur. Yaklaşık 1200- 1300 tarihinde Göğceli Camisi yapılmış. Buradaki köyler Türkmen köyleridir. Köylerin isimlerine baktığımızda aşiretlerin adı verilmiş. Örneğin; Kabaceviz, Alibeyli, Sığırtmaç, Acıklı köyleri gibi isimler Türklerin kendi aşiretlerinin isimleridir. Bu yerleşimler uzun zaman sürmüş. Çarşamba, Osmanlı ve Selçukluların asker yatağıdır. Çarşamba ikiye ayrılmış. Osmanlı zamanında iki kazadan meydana gelmiştir. Irmağın batı tarafına 'ökse kazası' doğu tarafına ise 'arım kazası' denir' dedi.
Samsun'da aynı yerde peş peşe üç kaza Samsun'da aynı yerde peş peşe üç kaza Kızıla bürünen Kızılırmak Deltası tablo gibi Kızıla bürünen Kızılırmak Deltası tablo gibi Samsun, karnabahar üretiminde Türkiye 1'inciliğine yükseldi Samsun, karnabahar üretiminde Türkiye 1'inciliğine yükseldi Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını Samsun Kızılırmak Deltası Kuş Cenneti'ne ziyaretçi akını Samsun'da 375 kişi destek AFAD gönüllüsü oldu Samsun'da 375 kişi destek AFAD gönüllüsü oldu