Balıkesir Şehir Tiyatrosunda ilk günden izdiham oluştu

Balıkesir Şehir Tiyatrosunda ilk günden izdiham oluştu

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu ilk oyunu 'Kanlı Nigar' ile perdelerini açtı. Avlu Kültür Merkezi'nde Fatih Salonu'nun tamamen dolduğu prömiyerde bazı tiyatroseverler oyunu merdivenlerden, salona giremeyenler ise fuaye alanına kurulan LED ekrandan takip etti. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 'Şehrimizin kültür sana


Balıkesir'in kültür ve sanat hayatında yeni bir dönem başladı. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaklaşık bir yıldır çalışmalarını sürdüren Balıkesir Şehir Tiyatrosu ilk kez seyirci karşısına çıktı. Sadık Şendil'in kaleme aldığı ve usta oyuncu, tiyatro yönetmeni Kubilay Penbeklioğlu'nun yönettiği 'Kanlı Nigar' oyunuyla perdelerini açan Şehir Tiyatrosu'nun 11 kişilik kadrolu sanatçılardan oluşan ekibiyle Avlu Kültür Merkezi'nde sahnelediği oyun ilk günden yoğun ilgi gördü. Geleneksel Türk tiyatrosunun önemli örneklerinden biri olan, meddah ve orta oyun geleneğinin izlerini taşıyan 'Kanlı Nigar'ın prömiyerinde Avlu Kültür Merkezi Fatih Salonu tamamen doldu.
Salona yetmedi tiyatro keyfi fuaye alanına taştı
Balıkesir Şehir Tiyatrosu'nun ilk oyununu izlemek isteyen vatandaşlar gösterim öncesinde Avlu'ya akın etti. Fatih Salon'daki koltukların ve balkonun tamamen dolmasıyla bazı tiyatroseverler oyunu merdivenlerde oturarak takip etti. Salona giremeyen vatandaşlar için ise fuaye alanına LED ekran kuruldu. Kültür sanat alanında önemli bir adımın atılmasıyla bu tarihi günde Balıkesirliler, şehir tiyatrosuna sahip çıktı.
Balıkesir Şehir Tiyatrosu'nun büyük bir emek ve özverili çalışmalar sonucu ilk oyunuyla seyirci karşısına çıktığını söyleyen Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, 'Bugün Balıkesir'imiz için çok özel, çok güzel bir akşamı birlikte yaşıyoruz. Balıkesir'imizin kültür ve sanat hayatında yeni bir sayfa olan Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatromuzun ilk oyununu hep birlikte izledik. Ben bu sahneye baktığımda sadece sanatçıları görmüyorum. Emek görüyorum. Heyecan görüyorum. İnanç görüyorum. Balıkesir'in kültürüne, sanatına ve geleceğine duyulan büyük bir sevgi görüyorum. Bu sanatçılarımız, titizlikle yürütülen seçme ve değerlendirme sürecinin ardından; yetenekleri, sahne hâkimiyetleri, oyunculuk becerileri ve tiyatroya olan yatkınlıkları dikkate alınarak, 270 aday arasından liyakat esasına dayalı bir değerlendirmeyle belirlendi. Kendilerine gönülden teşekkür ediyorum. Yolu doğru olanın yükü ağır olur. Burada da büyük emekler, yoğun çalışmalar ve özveri var' dedi.
'Her ay iki çocuk, iki yetişkin oyunu sahnelenecek'
'Şehir Tiyatromuzu kurarak Balıkesir'in kültür sanat hayatı için çok önemli bir adım atmış olduk.' diyen Akın konuşmasını şu sözlerle sürdürdü; 'Bugün Balıkesir'imiz için önemli bir gün. Balıkesir Şehir Tiyatromuz tarihinde ilk kez seyircisinin karşısına çıktı. Şehir Tiyatromuzun perdeleri artık düzenli olarak açılacak. Her ay iki çocuk, iki yetişkin oyunumuzu Avlu ve Salih Tozan Kültür Merkezlerimizde hemşehrilerimizle buluşturacağız. İddia ediyorum, Türkiye'nin en güzel şehir tiyatrosu Balıkesir'indir. Balıkesir'imiz dönüşüyor, değişiyor, güzelleşiyor. Bugün bu güzel gecenin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Özellikle de değerli yönetmenimize, kıymetli oyuncularımıza ve bu salonu dolduran tüm tiyatroseverlere gönülden teşekkür ediyorum' ifadelerini kullandı.
Tiyatroseverlerden tam not aldı
Geleneksel Türk tiyatrosunun dinamik ve canlı ruhunu çağdaş bir anlayışla sahneye taşıyan Kanlı Nigar; kadın direnişini, dayanışmayı ve adalet arayışını eğlenceli bir dille harmanladı. Bazen güldüren bazen de düşündüren oyunu ilgiyle izleyen seyirciler oyuncuların başarılı performansına ve Balıkesir Şehir Tiyatrosu'nun ilk sınavına tam not verdi. Tiyatro oyununu izlemek için dakikalar öncesinden salonu dolduran tiyatroseverler; 'Yıllardır beklediğimiz, hayalini kurduğumuz şehir tiyatromuza kavuştuk. Hayal ettiğimizden de güzel bir oyun, birbirinden harika oyuncuları sahnede izlemek çok keyifliydi. Verdiği sözü tutan ve kültür sanata bu değerli katkıyı sunan Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanımız Ahmet Akın'a ve tüm emeği geçenlere çok teşekkür ederiz. Sıradaki tiyatro oyunlarını büyük bir heyecanla bekliyoruz' diyerek düşüncelerini paylaştılar.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, oyun sonunda Yönetmen Kubilay Penbeklioğlu'na hediye takdiminde bulundu. Başkan Akın, eşi Arbil Akın ile birlikte sahneye çıkarak yönetmen Kubilay Penbeklioğlu ve tüm oyuncularla birlikte seyircileri selamladı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER