İlkadım'ın kırsalında 71 kilometrelik yol

İlkadım'ın kırsalında 71 kilometrelik yol

Samsun'un İlkadım Belediyesi, kırsal mahallelerde ulaşımın daha güvenli ve konforlu hale getirilmesi amacıyla yol çalışmalarını sürdürüyor. 2026 yılının Eylül ayına kadar 11 kırsal mahallede toplam 71 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirildi.


İlkadım Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri, kırsal mahallelerde ulaşım altyapısının güçlendirilmesi için çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Ekipler tarafından yürütülen çalışmalarda sıcak asfalt ve sathi kaplamanın yanı sıra mevcut yollarda reglaj, yol genişletme, zemin iyileştirme, yeni yol açma, yağmur suyu kanalı açma ve beton parke taşı tamiratı gerçekleştiriliyor.
Çalışmalar kapsamında 2026 yılı içerisinde 11 kırsal mahallede toplam 71 kilometrelik yol çalışması tamamlandı. Belediye Başkanı İhsan Kurnaz, kırsal mahallelerde ulaşım sorunlarının giderilmesi için ekiplerin sahada çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti. İlkadım'ın merkezinden kırsal mahallelerine kadar her noktada güvenli ve konforlu ulaşım imkânı sunmayı hedeflediklerini ifade eden Başkan İhsan Kurnaz, 'Kırsal mahallelerimizde ulaşım sorunu kalmayana dek sahadayız ve gayretle çalışıyoruz. Ekiplerimiz, mahallelerimizin ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek çalışmalarını sürdürüyor. Mevcut yollarımızı iyileştiriyor, ihtiyaç duyulan noktalarda yeni yollar ve yağmur suyu kanalları açıyoruz. Özellikle sathi kaplama çalışmalarımıza ağırlık vererek ulaşım konforunu artırıyoruz' dedi.
2026 yılı içerisinde 11 kırsal mahallede toplam 71 kilometrelik yol çalışması yaptıklarını belirten Kurnaz, 'Hizmet süremiz içerisinde kırsalda 150 kilometrelik yol çalışması gerçekleştirdik. Hemşehrilerimizin hayatını kolaylaştıran, ulaşımı daha güvenli ve konforlu hale getiren çalışmalarımızı kararlılıkla sürdüreceğiz. Hedefimiz, mahallelerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalarla kırsal bölgelerimizde ulaşım standartlarını yükseltmek' diye konuştu.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER