Samsun'da endometriozis farkındalığına dikkat çekmek amacıyla anlamlı bir etkinlik düzenlendi.
Mart ayının Endometriozis Farkındalık Ayı olması dolayısıyla, hastalığın daha fazla duyulması ve anlaşılması için sporla desteklenen bir organizasyon gerçekleştirildi.
Türkiye Endometriozis ve Adenomyozis Derneği öncülüğünde, Op. Dr. Seher Sarı Kayalarlı liderliğinde ve Samsun Pickleball iş birliğiyle düzenlenen pickleball turnuvası, katılımcılardan yoğun ilgi gördü. Etkinlikte hem sportif faaliyetler gerçekleştirildi hem de "çikolata kisti" olarak bilinen endometriozis hastalığı hakkında farkındalık oluşturuldu.
Dernek Başkanı Op. Dr. Seher Sarı Kayalarlı, yaptığı açıklamada endometriozis ve adenomyozis gibi kadın sağlığını yakından ilgilendiren hastalıkların daha fazla gündeme taşınması gerektiğini vurguladı. Kayalarlı, Mart ayı boyunca Türkiye genelinde çeşitli kurumlarda eğitimler düzenlediklerini ve sosyal etkinliklerle farkındalık çalışmalarını sürdürdüklerini ifade etti.
Endometriozis hakkında toplumda yeterli bilincin oluşmasının önemine dikkat çeken Kayalarlı, bu tür organizasyonların hastaların yaşadığı zorlukların anlaşılmasına katkı sağladığını belirtti.
Öte yandan Nisan ayının Adenomyozis Farkındalık Ayı olduğunu hatırlatan Kayalarlı, bu hastalıkla ilgili de bilgilendirme çalışmalarının devam edeceğini söyledi. Adenomyozisin belirtileri, tanı süreçleri ve tedavi yöntemleri konusunda kamuoyunun bilinçlendirilmesinin hedeflendiği ifade edildi.







