Atakum'dan çiftçilere 30 bin fide desteği

Atakum'dan çiftçilere 30 bin fide desteği

Samsun'un Atakum Belediyesi tarafından ilçedeki çiftçilere 30 bin adet sebze fidesi dağıtıldı.


Atakum Belediyesi, geçimini tarımla sağlayan üreticiye destek vermek için kolları sıvadı. Atakum Belediye Başkanı Serhat Türkel'in öncülüğünde yürütülen çalışmalarla çeşitli sebzelerden oluşan 30 bin adet fide, kentin kırsal kesiminde yaşayan ailelere dağıtıldı.
Belediyenin Kırsal Hizmetler Müdürlüğü ekipleri domates, patlıcan, biber ve salatalık gibi birçok sebze fidesini, kentin rakımsal açıdan yüksek mahallelerindeki üreticilere teslim etti.

'Fide üretimini kendimiz gerçekleştireceğiz'
Dağıtım sonrası açıklamalarda bulunan Atakum Belediye Başkan Yardımcısı Suat Yıldız, 'Meyvalı Mahallesi'ne bin 50 adet fide teslim ettik. Kırsal mahallelerimize, nüfusuna göre 800 ila bin 500 arası fide veriyoruz. İncesu tarafında bir arazimiz var. O arazide fide üretimini kendimiz gerçekleştireceğiz. Yani bu bin 50 fideden daha fazla fide üreteceğiz. Başkanımız Serhat Türkel'in öncülüğünde kırsal hizmetlere daha çok hizmet ve destek verilmesi, çiftçiye gerek zootekni gerekse de bahçe bitkileri konusunda daha çok destek verilmesi noktasında çalışmalarımız var. Bugün burada başladık. Arkadaşlarımız civardaki diğer mahallelere dağıtıma başlayacak' dedi.
Kırsal Hizmetler Müdürü Eylem Oktay Aktaş da konu hakkında, 'Atakum Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü olarak söz verdiğimiz gibi ilk hizmetimiz, fide dağıtımı ile başladı. Bundan sonra da çalışmalarımız aynı bu şekilde devam edecek. Domates, salatalık, biber ve patlıcandan oluşan 30 bin adet fideyi, 4 bin aileye ulaştırmayı hedefliyoruz. Hedefimizi gerçekleştirmek için bugün yola çıktık. Bütün üreticilere kolay gelsin, diyoruz. Biz Atakum Belediyesi olarak her zaman üreticinin yanında olacağımızın sözünü bir kez daha veriyoruz' diye konuştu.
Meyvalı Mahallesi'nin Muhtarı Süleyman Sağlam, çalışmanın üretime ve çiftçiye önemli katkılar sağlayacağını belirterek, 'Serhat Türkel Başkana ve ekibine destekleri için çok teşekkürler ederim. Çalışma, halkımız için çok güzel bir hizmet ve üretime önemli bir teşvik' şeklinde konuştu.
Çiftçi Mustafa Kanık, 'Atakum Belediyesi'nin verdiği destekten çok memnunum. Çalışmaların devamını bekliyoruz' derken mahalle sakini Kadın Sağlam ise, 'Çok güzel bir çalışma. Allah razı olsun. Sebze fidelerimizi aldık. Bu fideleri, akşam serinliğinde bahçeye dikeceğim' ifadelerini kullandı.
Kırsal üretimi güçlendirmek için başlatılan çalışmalarına ayrıca Belediye Meclisi Tarım Komisyonu üyeleri de katıldı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER