'81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor' festivali başladı

'81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor' festivali başladı

Karabük Üniversitesi (KBÜ) tarafından düzenlenen KBÜFEST '81 İl Karabük Üniversitesinde Buluşuyor' etkinliği başladı.


KBÜ Demir Çelik Kampüsü Teknoloji Fakültesi önünde gerçekleştirilen etkinlikte katılımcılar, Türkiye'nin kültürel çeşitlilik ve zenginliğini tanıttı.
Programda konuşan KBÜ Rektörü Prof. Dr. Fatih Kırışık, 81 ilinin tanıtımını gerçekleştirmeyi amaçladıklarını belirtti. KBÜFEST'in 81 il ve bu illere bağlı 922 ilçesiyle Türk kültürünü, değerlerini, maddi ve manevi kimliği yaşamayı, yaşatmayı ve tanıtmayı amaçladığını aktaran Rektör Kırışık, 'Karabük Üniversitesi olarak bir çalışma içindeyiz. Bu çalışmada ana noktamız Türkiye, Anadolu. İkinci ana noktamız ise bir pergelin 2 dairesi gibi bütün dünyayı oluşturmaktadır. Bütün dünyayı Türkiye gözüyle, Türkiye perspektifiyle anlamlandırmak, yeniden tasarlamak, geleceği inşa etmek amacıyla bilimin ve gençliğin gücünü Türkiye Yüzyılı'nda birleştirme amacını taşıyoruz' dedi.
Açılış konuşmasının ardından Rektör Kırışık ve protokol üyeleri açılış kurdelesini keserek, 81 il tanıtım ve öğrenci kulüplerinin yer aldığı stantları gezdi.
Çeşitli sergiler, sanat etkinlikleri, konserler, yöresel gösteriler, halk oyunları ve yöresel lezzetlerin yer alacağı KBÜFEST, yarın sona erecek.
Açılışa; Karabük Vali Yardımcısı Erol Özkan, Karabük Belediye Başkanı Özkan Çetinkaya, Karabük Cumhuriyet Başsavcısı Koray Kesgin, Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, İl Emniyet Müdürü Mehmet Ali Hasan Köse, kurum müdürleri, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

EN ÇOK OKUNAN HABERLER